Sants-Montjuïc acull les dues cares del 12-O

    Com ja és tradició, el districte és lloc de celebració de dues concentracions totalment oposades: la manifestació antifeixista a Sants i la marxa ultra a Montjuïc.

    La Plataforma Antifeixista es va concentrar a carretera de Sants envoltats d’un cordó policial que n’impedia el pas  a la plaça. La manifestació va avançar direcció plaça dels Països catalans, on es va llegir un manifest i va seguir fins al carrer Consell de Cent, on es va fusionar amb la cercavila convocada pel Centre Social de Sants i Unitat contra el Feixisme i el Racisme. La marxa va acabar a plaça de Sants amb diversos parlaments molt aplaudits.

    La concentració habitual a Montjuïc no va estar exempta de notícia. Unes 300 persones (neonazis, ex-legionaris, feixistes i falangistes) van récorrer el camí entre plaça Espanya i plaça Sant Jordi amb diverses frases de caire violent de fons. Diversos partits i associacions (com Alianza Nacional i el Casal Tramuntana) n’han format part. El punt àlgid de la concentració va arribar quan alguns manifestants van cremar una estelada i una estreleira (bandera independentitsta gallega). L’acte va acabar amb els parlaments d’alguns manifestants en mig d’un mar de banderes preconstitucionals incitant, entre d’altres, a la violència per evitar el 9N.

     

    Fotografia de directa.cat

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.