El Districte amplia la cobertura de neteja dels carrers

Un operari neteja els carrers de Barcelona. (Ajuntament de Barcelona)

Alejandro Flores

La brutícia dels carrers de la Marina ha estat, des de sempre, una de les queixes més recurrents als Consells de Barri i de Districte que s’han celebrat durant els últims anys, a més de ser un tema de conversa que sovint podem sentir en boca dels nostres veïns. I és que, malgrat que de mica en mica s’ha anat incloent a l’agenda política, la neteja a la Marina encara és un tema pendent.

Amb la tornada de les vacances, però, el contracte de neteja s’ha ampliat als cinc últims districtes que faltaven de Barcelona: Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. Aquesta mesura pretén substituir 12.600 contenidors i incorporar 534 nous vehicles a la flota existent, el 67% dels quals seran elèctrics.

“El desplegament del nou contracte de neteja amb el servei de neteja viària i recollida de residus té com a objectiu potenciar el reciclatge amb la nova implementació de 390 contenidors més dels que hi ha actualment i l’ampliació de la freqüència de servei de recollida”, expliquen des del Districte de Sants Montjuïc.

Així mateix, s’ampliaran les freqüències de servei per fer recollida comercial i reduir el desbordament de deixalles als contenidors, a més d’evitar la presència d’objectes voluminosos a les proximitats dels contenidors. Tant els nous vehicles com els nous contenidors són adaptats a les necessitats de cada zona de la ciutat. Per tant, no hi haurà els mateixos contenidors a un carrer estret amb poc espai transitable, que a una gran avinguda, de la mateixa forma que els nous vehicles s’adaptaran a la morfologia dels barris on operen.

Totes aquestes mesures aniran acompanyades d’una campanya per informar la ciutadania dels nous canvis i també per conscienciar-la sobre la importància del reciclatge, com fer-ho correctament i què poden fer per mantenir unes bones pràctiques en quant a neteja dels espais públics.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.