Wallbox instal·larà la seva nova planta de producció a la Zona Franca de Barcelona

Amb una inversió de 9 milions d’euros

  • Wallbox i la Zona Franca de Barcelona han signat avui un contracte d’arrendament fins 2031, reafirmant el seu objectiu de liderar la modernització de la indústria i la transició cap a una nova economia més sostenible a Espanya.
  • Les instal·lacions seran capdavanteres en innovació, eficiència, capacitat productiva i sostenibilitat, sent pionera en la implementació del concepte “Cradle to Cradle” a nivell industrial.

Wallbox ha triat la Zona Franca de Barcelona per instal·lar una nova planta, expandir la seva capacitat productiva i seguir abastint la demanda creixent dels seus productes tant al mercat nacional com a l’internacional. Aquest matí, Enric Asunción, CEO de Wallbox, i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), han signat a la seu de l’entitat el contracte d’arrendament amb una durada de 10 anys.

“La nova fàbrica representa no només un pas molt important per al futur de Wallbox, sinó també per a la indústria de l’automoció a Espanya que, com en tot el món, camina cap a l’electrificació. Hem trobat a la Zona Franca no només la infraestructura sinó l’entorn necessari per instal·lar una fàbrica puntera que ens permetrà seguir afermant el nostre lideratge en el sector de la recàrrega elèctrica i maneig energètic a nivell global” ha comentat Enric Asunción, CEO de Wallbox. I ha afegit que “és una tendència global que la recuperació econòmica tingui com un dels seus pilars la sostenibilitat, basada en innovació que construeixi tecnologies més netes i eficients des del punt de vista mediambiental, i nosaltres estem compromesos d’una manera integral en accelerar aquest procés en el sector de la mobilitat creant una fàbrica que sigui la primera pedra per a la creació d’un HUB mundial de electromobilitat”.

Durant l’acte de signatura, Pere Navarro ha assenyalat que “la Zona Franca de Barcelona se sent orgullosa de ser l’opció triada per rebre la nova fàbrica de Wallbox, i albergar una empresa que despunta en un sector d’alt creixement com el de la recàrrega de cotxes elèctrics i inverteix massivament en R+D per al desenvolupament de tecnologies sostenibles punteres a nivell mundial. Sens dubte, aquestes decisions reafirmen el nostre objectiu de liderar la transició cap a una nova economia basada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU” va concloure Navarro.

La nova fàbrica ocuparà una parcel·la de 16.800 m2, amb una nau de 11.220 m2 que passarà en els propers mesos per obres d’adaptació per adequar-se a les activitats de producció, validació i emmagatzematge que es duran a terme des d’aquí. La posada en marxa de les línies de producció està prevista per al quart trimestre d’aquest any. El pla d’expansió de Wallbox preveu superar el doble de la plantilla d’empleats, arribant a finals de 2021 amb 800 treballadors, dels quals una quarta part estarà implicada directament o indirectament en el procés productiu.

Actualment, Wallbox compta amb una fàbrica a Sant Andreu de la Barca, la qual cobreix les seves necessitats productives per abastir els més de 60 mercats en què està present, i una altra fàbrica a la Xina destinada a proveir aquest mercat exclusivament. Amb la incorporació d’aquestes noves instal·lacions Wallbox espera cobrir la demanda creixent dels diferents mercats en els quals està present, doblant la seva capacitat productiva.

La Zona Franca de Barcelona, que és un referent en la indústria automotriu d’aquest país, té un ambiciós pla de reindustrialització que està atraient empreses i generant confiança entre companyies que estan destinades a generar un alt impacte no només en el seu entorn més immediat sinó en indústries que lideraran l’economia global en els propers anys, com és el cas de Wallbox.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.