La màgia dels espais juvenils: les relacions socials

Noemí Martínez Retamero
Membre d’Espai Química


Des d’Espai Química ens adonem  cada dia més de la importància que tenen els espais de dinamització juvenil en les relacions socials de les persones que hi assisteixen. No només pel fet de crear activitats dinàmiques, divertides i que tinguin objectius socials i productius, sinó pel simple fet de tenir un espai per relacionar-se, conèixer a gent i no sentir-te sol/a.

Quan entres a un espai jove com Química, no importa l’edat, el sexe, el gènere o la raça, sinó que existeix una gran diversitat de persones que acaben creant un vincle i un sentiment de pertinença únic. Joves que potser van al mateix institut, que s’han creuat pel carrer amb els seus grups d’amics i amigues, però que només a Espai Química s’arriben a conèixer, a fer amistat, a crear qualsevol tipus de sentiment. Persones que per estereotips les jutgem però després tenim l’oportunitat de compartir una tarda amb elles i es converteixen en amics.

Compartir moments, sensacions, preocupacions i socialitzar és el que ens fa ser éssers humans, i els espais de dinamització són els principals desenvolupadors de les relacions socials entre adolescents i joves.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.