El Voluntariat per la Llengua virtual presenta la nova campanya “Quan Parles Fas Màgia”

L'esdeveniment, que ha reunit a 385 nous inscrits, té l'objectiu de visibilitzar el recorregut del programa durant els disset anys

Text: Yaiza Sánchez

El Voluntariat per la Llengua (VxL) ha iniciat una nova campanya, “Quan Parles Fas Màgia“, que pretén donar un nou impuls al programa, el qual arribarà enguany a les 150.000 parelles lingüístiques formades després de disset anys. La iniciativa inclou espots de televisió, falques de ràdio, corporis, una exposició itinerant i imatges, que es difonen per les xarxes socials a través del hashtag #QuanParlesFasMàgia. Per primera vegada, els protagonistes de la campanya VxL són participants reals del programa, voluntaris i aprenents seleccionats en un càsting.

L’exposició “Quan Parles Fas Màgia” valora el fet que la llengua és un element de transformació amb un vessant social que cohesiona. Durant la presentació, celebrada el passat 2 d’octubre, la Consellera de Cultura Àngels Ponsa va afirmar que els participants en el VxL eren “ambaixadors de la cultura catalana”. Així mateix, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, va agrair la bona energia que els voluntaris i aprenents havien abocat amb la campanya.

La campanya va posar-se en marxa el 28 de setembre, i des d’aleshores, han estat 385 les persones que s’han afegit al programa. És convenient mencionar que d’aquestes, 253 ho han fet com a voluntàries, davant de les 132, que han optat per ser aprenentes.

Els espots ja s’han pogut veure a TV3; per la seva part, les falques estan disponibles a Flaixbac i Flaix FM. Així i tot, s’emetran també a televisions i emissores de ràdio locals d’arreu del país, com Ràdio Vilassar de Mar o Ràdio Sant Quirze del Vallès. En quant els corporis, són ja presents als més de 140 punts d’atenció que el CPNL té a tot Catalunya.

Quan Parles Fas Màgia“, malgrat tenir tant la modalitat presencial com la virtual, s’ha adaptat també a les circumstàncies de la crisi sanitària que estem vivint i ara es promou que les converses de les parelles lingüístiques es facin mitjançant les videoconferències.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.