El Port de Barcelona rep el premi Lean & Green pel seu compromís de reduir les emissions de CO2

La infraestructura catalana, adherida a la iniciativa impulsada per AECOC per minimitzar l’impacte dels processos logístics, porta a terme accions concretes per esdevenir un port neutre en emissions.

El Port de Barcelona ha renovat bona part de la seva flota pròpia amb vehicles 100% elèctrics.

El Port de Barcelona ha rebut el premi de la iniciativa Lean & Green, impulsada per l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), per assumir el compromís de reduir un 20% les emissions de CO2 en un període de 5 anys a través d’un conjunt d’accions concretes. La infraestructura catalana es va adherir al programa el juliol passat, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte dels processos logístics en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

La consultora Ernst & Young és la responsable de certificar que el Port de Barcelona ha assolit l’objectiu de reducció de les emissions de CO2 fixat en el període establert, utilitzant com a indicador de referència la petjada de carboni de la infraestructura i la consecució del pla d’acció establert conjuntament amb AECOC.

El 2016 és l’any escollit per començar a mesurar la reducció d’emissions de CO2 del Port de Barcelona i l’indicador clau d’eficiència com a mètode de mesura són les tones de mercaderia transportades anualment per les instal·lacions del Port. En aquest sentit, la infraestructura ha posat en marxa diverses mesures de reducció que compleixen amb els requisits de sostenibilitat i també de rendibilitat.

Dins del pla d’acció, una primera actuació fa referència a la renovació de la flota pròpia de vehicles amb turismes i motocicletes 100% elèctriques, fet que ha permès la reducció d’emissions acumulades en 50 tones de CO2eq. La segona actuació consisteix en la modernització de l’enllumenat públic amb tecnologia LED i en l’estalvi d’emissions degut a l’adquisició del 100% de l’energia amb certificació de procedència de fonts renovables, el que suposa una reducció total de gairebé 5.000 tones de CO2eq.

D’aquesta manera, el Port de Barcelona mostra, un cop més, el seu compromís per reduir al màxim les emissions de la seva activitat. Un compromís pel qual porta dues dècades treballant i que es complementa amb els Plans de Millora de la Qualitat de l’Aire i de l’Aigua, l’aposta del GNL com a combustible net i pel projecte d’electrificació de molls, entre d’altres.

Lean & Green, present a 14 països i més de 600 empreses, és la major plataforma europea de col·laboració especialment dirigida a reduir les emissions associades a la cadena de subministrament.

Es tracta d’una iniciativa internacional que treballa amb empreses de tots els sectors per reduir les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle derivats de les activitats logístiques i aconseguir els objectius definits en la Convenció del Clima a París (COP21) d’emissions neutres de carboni per a l’any 2050.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.