El calidoscopi de juliol i agost

Calidoscopi

Qüestionar els drets del col·lectiu LGTBI (i de qualsevol altre col·lectiu) és un greu retrocés democràtic. Per què creieu que se n’insisteix?

Ciutadans

Qüestionar els drets LGTBI en una societat moderna, plural i oberta com l’espanyola no té cap sentit. Espanya és un referent mundial en la lluita contra la discriminació de persones LGTBI i per aquest motiu no podem donar cap pas enrere. Hem de seguir donant suport a les reivindicacions del col·lectiu, perquè encara que la població cada vegada és més conscient de la defensa d’aquests drets, hem d’aconseguir una major sensibilització i respecte del conjunt de la societat.​

Junst x Cat

Els drets són fruit d’un esforç de lluita col·lectiva, són un patrimoni de tots i totes. Com a ciutadania tenim el deure de garantir i preservar-los. No entenc com a dia d’avui certs col·lectius poden qüestionar drets que són inherents a la condició humana. En moments com l’actual de crisis social, sanitària i econòmica afloren amb més força aquests discursos plens de prejudicis i supremacisme. Hem de rebutjar aquests posicionaments que únicament busquen atacar al diferent i discriminar al més vulnerable.

BEC

Realment estem retrocedint: La llei estatal encara no ha estat aprovada, han crescut vora un 90% les agressions denunciades, segueixen les discriminacions laborals..
Insistim sempre que cal educar en la diversitat però no només a l’escola sinó a tots els espais socials, ser conscients del llenguatge que utilitzem a diari i  amb el que perpetuem les ofenses i la discriminació  i cal denunciar amb fermesa els discursos d’odi que darrerament sentim més sovint en les formacions d’extrema dreta així com les agressions que presenciem.

PSC 

És un dels exemples de la irrupció de la extrema dreta i com aquesta condiciona l’agenda de temes a posar sobre la taula de tota la dreta. L’extrema dreta és i ha sigut sempre profundament homòfoba i traça la seva estratègia en fomentar l’odi i dividir la societat, el greu i perillós és com la dreta tradicional, es deixa arrossegar, influir i contaminar per aquests discursos, en tot cas, no aconseguiran els seus objectius, i els drets que tant han costat assolir i consolidar no aniran enrere, l’odi no guanyarà mai.

ERC

El conservadorisme és la por de qui creu perdrà alguna cosa, i que s’acaba convertint en intransigència en funció del grau de por que es pateixi. I tot això porta al feixisme que margina, menysté, maltracta i odia.  No podem admetre la desigualtat. El feixisme no se l’amaga, se’l combat, i si no ho fem, avança. La por és molt poderosa, i combatre-la forma part de combatre l’arrel del problema que ultrapassa els termes democràtics i de drets humans bàsics. Cal arriscar per la llibertat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.