L’Associació Guineo-Catalana se suma a la denúncia per la poca presència de dones opinadores als mitjans de comunicació

Les dones signen només un 29% dels articles d’opinió als diaris segons l’informe fet pel mateix col·lectiu que analitza 10.788 articles. Per aquest motiu han presentat una queixa per la situació davant el Síndic de Greuges, iniciativa a la qual s’ha sumat l’Associació Guineo-Catalana Bisila de La Marina.

L’informe mostra altres mitjans de comunicació on les dones opinadores també representen una minoria, com en les tertúlies radiofòniques (el 36%), i en les tertúlies televisives (el 41%). Amb aquestes dades volen mostrar i denunciar que les opinions de les dones són “sistemàticament ignorades, relegades i menystingudes per la majoria dels mitjans a través dels quals la societat s’informa, conforma les seves opinions i interpreta el món”.

La falta de pluralitat racial és un altre dels fets que l’informe destaca, ja que dins de les dones opinadores només el 0,5 són dones racialitzades. Des dels col·lectius creuen que aquest fet no representa la societat catalana i que va en contra de la legislació vigent en termes de diversitat i paritat. .

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.