La Sopa Vermella

    Text: Esther Pardo

    He pensat que posaré aquí una recepta de sopa de les que més m’agraden per aquest temps. Jo en dic “sopa vermella”.

    L’avantatge que té, és que t’omple de vitamines, minerals, antioxidants i de molta vitalitat, que bona falta ens fa ara que començarà l’hivern.

    Aquí la teniu:

    Ingredients:  dues pastanagues, una remolatxa mitjana, un moniato, un tall de carabassa de 250g., una ceba, sal i pebre i l’aigua per cobrir. I per fer-la: tallem a daus la carabassa, la remolatxa, els moniatos i les pastanagues més o menys de la mateixa mida, també tallem la ceba una mica més petita i la sofregim a l’olla amb l’oli; quan estigui tendra hi afegim la carabassa i la saltegem, després el moniato i finalment la pastanaga i la remolatxa; hi donem un parell de voltes i hi afegim l’aigua. Salpebrem i ho fem bullir fins que estigui tot cuit. Ja veureu com us agrada.

    El que ens aportarà aquesta sopa:

    Vitamines del grup B, que reforcen el sistema nerviós i vitamines A, E, C

    Minerals: Iode, Ferro, Potassi, Silici, calç , ferro , fòsfor i magnesi.

    Betacarotens i flavonoides

    I per resumir:  Ajuda a depurar el fetge, te efecte preventiu del càncer, inhibint el desenvolupament dels tumors, especialment els de pulmó i de pell. Protegeix la salut de la vista i la pell. Hidrata el sistema digestiu. Aporta sucre, però no massa i té poques calories. Molt bona per a les embarassades pel contingut en àcid fòlic; per a les persones anèmiques pel contingut de ferro i per a les persones amb tendència depressiva perquè aporta liti.

    Bon profit!!!!

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.