La Marina s’omple de vida per la Fira Marinera

Text: Victor Recacha

El passat diumenge 4 de maig, el Passeig de la Zona Franca es va convertir en l’escenari del que ha esdevingut un dels principals esdeveniments de l’any als barris de La Marina: la Fira Marinera i de Pagesia. I és que el barri s’omple de vida amb la multitud de veïnes, veïns, botiguers i botigueres, gent gran, infants, comerciants i entitats del barri que surten al carrer per a conèixer-se entre si, per a conèixer millor la realitat del seu barri i per a passar una bona estona.

Els veïns que van decidir apropar-se una estona a la Fira van poder visitar fins a 65 paradetes agrupades entorn a 3 eixos. El primer, l’eix comercial: el petit comerç del barri. El segon, l’eix gastronòmic, amb nombrosos bars i restaurants per a poder degustar menjar o fins i tot quedar-s’hi a dinar. Finalment, les parades de les entitats i associacions locals presents als nostres barris, com ara l’Associació de Comerciants de La Marina, organitzadora de l’esdeveniment, o Cocemfe, ONG que treballa a favor de les persones amb discapacitat.

Tot el comerç de proximitat va sortir pel per al barri

Pel que fa al comerç, van sortir al carrer els petits comerços del barri (sabateries, botigues de moda, botigues de joguines…), però també comerciants especialitzats en fires de carrer que venien alimentació tradicional com ara formatges, embotits i productes que es podrien trobar tradicionalment en una fira de poble. De fet, aquest és l’element temàtic escollit per l’organització d’aquesta Fira Marinera i de Pagesia, amb l’objectiu d’apropar els veïns al teixit associatiu i comercial del barri, però amb una mirada als seus orígens. Uns orígens que molt tenen a veure amb, d’una banda, la pagesia i les masies (com la de Cal Xarricó, Cal Taronger, Cal Campà…), i de l’altra, el barri de pescadors, la platja de Can Tunis i el far.

A banda d’això, també s’hi van celebrar activitats durant tot el dia. Es va habilitar un escenari pel qual van passar des de ‘bailaoras’ de música flamenca fins a infants protagonitzant una obra de teatre. Va haver-hi tot tipus d’espectacles, de danses urbanes, de country, actuacions musicals i fins i tot un recital de poesia. També hi va haver activitats per als més petits, que podien participar en tallers de música i es podien pintar la cara gratuïtament si anaven disfressats amb motius mariners o de pagesia. La Fira també va exposar una col·lecció de fotografies i textos amb la temàtica dels orígens de La Marina.

Els gegants van rebre el migdia de la Fira

L’edició de la Fira d’enguany va estar marcada per la gran afluència de veïnes i veïns, sobretot a mig matí i al migdia, que venien a gaudir de les activitats i el bon temps. I és que durant bona part del dia el sol va imperar, a diferència de la Fira de l’any passat, passada per aigua.

 Mei Márquez, presidenta de l’Associació de Comerciants; Abdó Florencio, president de la Coordinadora d’Associacions veïnals i Comerciants; Sergi Biete, director de zona d’Agbar i Laura Pérez, Regidora del districte de Sants-Montjuïc i LGTBI a la ciutat, van inaugurar l’acte i tots plegats van posar en valor l’impuls i els beneficis que genera el comerç de proximitat. “Vida al carrer, benefici mutu, millor qualitat i un tracte més amable als clients” van ser algunes de les característiques que van ressaltar.

Sergi Biete, Laura Pérez, Abdó Florencio i Mei Márquez

La Marina FM (102.5) també va ser present a la Fira amb una carpa que acollia un estudi amb micròfons per a viure el dia a peu de carrer, vam entrevistar els comerciants de moltes botigues i serveis que s’ofereixen a La Marina. Però també van passar cares conegudes com l’exministre i exalcalde de L’Hospitalet de Llobregat Celestino Corbacho, incorporat com a independent a la candidatura de Manuel Valls a l’alcaldia de Barcelona o Laura Masvidal, dona de l’exconseller empresonat Joaquim Forn, que va signar llibres de la mà d’Òmnium Cultural, que també va muntar una paradeta a Plaça Marina.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.