Llibres, feminisme i un secret inconfessable

L’escriptora Mar Montilla va presentar la seva cinquena novel·la a l’Espai Veïnal Química

La sala d’actes de l’Espai Veïnal Química, seu de l'AMCL, va ser l'escenari escollit per la presentació.

Escriure cinc novel·les és una gesta a l’abast de ben poques persones, més encara quan “compagines dos treballs”, com relata l’autora. Mar Montilla és una psicòloga, escriptora i columnista d’aquesta casa que el passat divendres 20 de setembre va presentar la seva darrera obra, “El Secreto de Adela”, de la mà de l’editorial Newton Compton Editores.

Ambientada al Madrid de l’any 1931, aquesta novel·la històrica relata les vivències d’Adela, una dolça i innocent fornera que contrau matrimoni i que distarà molt de l’amor real que anhela la protagonista. Com l’autora, Adela troba en les pàgines del seu diari un refugi en el qual relata una història inconfessable que espera ser desvelada. Mentrestant, de rerefons, a Espanya s’està germinant la llavor d’una guerra civil que ho destruirà tot al seu pas i trastocarà per sempre la vida i la realitat de la jove fornera.

De tornada a la Barcelona actual, la sala d’actes de l’Espai Veïnal Química, seu de l’AMCL, entitat que edita els mitjans de la Marina, es va omplir de gom a gom, amb prop d’una cinquantena de persones equipades amb un llibre, per assistir a la presentació de la novel·la. L’acte va ser dirigit i presentat per l’autora, juntament amb la consellera tècnica del districte, Núria Pey i la periodista Yohany L.Ayala.

L’ escriptora i col·laboradora d’aquesta casa, Mar Montilla, acompanyada de la periodista Yohany L. Ayala i la consellera tècnica del districte, Núria Pey.

La regidora de Sants – Montjuïc, Raquel Gil, no va poder ser present en l’acte, però va voler “enviar el seu escalf a la Mar, tot aprofitant per recomanar aquesta obra tan enriquidora” mitjançant la gravació d’un vídeo. “Històries com aquestes permeten connectar a dones que han quedat amagades durant la història amb les del present”, va concloure Gil.

Seguidament, les tres presentadores van conversar sobre fets i reflexions recollits a la novel·la (sense esguerrar l’obra), com ara el pes de les dones al llarg de la història, el paper que juga el feminisme avui en dia i aleshores, així com de la importància d’escollir bé les persones que formen part del cercle més proper.

L’Espai Veïnal Química es va omplir de gom a gom, amb prop d’una cinquantena de persones equipades amb el llibre

El públic també va dir la seva, ja que es va obrir un torn de paraules perquè expressessin i compartissin les seves incògnites o sensacions amb l’autora. “No paris mai d’escriure, gràcies per donar-li vida a l’Adela”, va ser la reflexió final d’una de les assistents.

Per posar la cirereta al pastís, el públic va gaudir d’un refrigeri mentre la Mar signava i dedicava exemplars del seu llibre. Ningú va voler perdre l’oportunitat d’intercanviar paraules i compartir un moment amb l’escriptora, que va estar prop de mitja hora dedicant nombroses obres a presents, familiars i coneguts.

Aquesta ha estat la primera, però no última parada què la Mar farà per presentar el seu llibre, ja que el 16 i el 19 d’octubre “El Secreto d’Adela” aterrarà a la ciutat natal de la protagonista, a Madrid i a Frigiliana, poble on l’autora té les arrels familiars, respectivament. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.