Planeta barrio, una mirada a través de la diversitat dels joves de la marina

Durant tot l’estiu, el barri de la Marina ha estat present a l’entrada de l’espai CaixaForum de Montjuïc. Des del passat 28 de juny fins aquest mateix 5 de setembre, els veïns i veïnes de Barcelona han pogut gaudir de “Planeta Barri, fotografia participativa amb joves de la Marina”. Una exposició especial, en què els grans protagonistes han estat adolescents del barri.

La mostra il·lustra les mirades i pensaments de deu adolescents a partir de material gràfic, especialment fotografies. En elles trobem les expressions d’un col·lectiu vulnerable, que està patint com pocs les conseqüències d’aquest context social i econòmic tan gris i complicat.

Cada fotografia reflecteix una mirada personal

En l’exposició destaca el poder d’evocació de cada imatge, que passaria desapercebut sense el treball de Photographic Social Vision, entitat especialitzada en fotografia participativa. El seu equip ha sabut treure tot el que portaven dins la desena de joves d’entre 13 i 15 anys amb els quals han treballat.

Chantal, Daniel, Hamza, Ikhlas, John, Juan Pablo, Manuel, Nadir, Shamil i Valery són els deu noms propis de la mostra. Tots ells tenen orígens diferents, però alhora comparteixen un mateix territori: Són veïns i veïnes de la Marina. El seu planeta particular, la seva zona de perill i a la vegada de confort.

Mans a les mans com a entitat promotora

En cada imatge presentada a l’exposició trobem un sentit, una mirada, un detall. Són retrats de veritat, sense trampa ni cartró. La mostra pot semblar un pel abstracta, però tot s’aplaca si s’observen les inquietuds i els mons transversals d’aquests adolescents que comencen a créixer i a deixar enrere la infantessa per afrontar la complexitat de la realitat.

La mostra s’ha portat a terme gràcies a diverses col·laboracions. Per una banda, CaixaProinfancia i Art for Change, de la Fundación ”la Caixa”. Per altra, la entitat Mans a les mans i, CaixaFòrum Barcelona. Un projecte que vol contribuir al progrés educatiu i la igualtat d’oportunitats en un context social molt complicat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.