De nou, un Nadal diferent

Revifen les festes, trobades i el dinamisme als comerços de proximitat, però amb cautela

Fa vora d’un mes que a les sis es fa de nit, i fa unes setmanes que el fred s’ha instal·lat a la ciutat. Des del dia 24 de novembre els llums de Nadal ens acompanyen quan es fa fosc. En l’ambient es nota, i l’arbre plantat enmig de plaça Marina ens ho recorda… el Nadal és a tocar.

Aquest darrers mesos la Covid ens ha deixat “tranquils” i el barri ha aprofitat per recuperar-se. Tant ha estat així, que és impossible trobar un cap de setmana sense cap activitat programada. Comencem la cursa fins a les festes de Nadal. Enguany tornarem a gaudir de dinars i sopars, d’aquest en què s’omple una taula sencera, “Torna a ser Nadal i estem contents”, com canta Macedònia.

Ens ho mirem tot amb ganes de tornar a celebrar, però hem aprés que el virus és traïdor i no ens hem podem refiar gaire. Els altres països d’Europa comencen a augmentar les restriccions davant una nova onada de contagis. Mentre aquí els números van pujant tímidament, igual que ho fan les restriccions. Esperem que l’alt índex de vacunació, que tant han lloat des de l’OMS, ens deixi celebrar el Nadal com cal.

La pandèmia encara causa estralls, i els contagis no son l’única preocupació que ens fa estar neguitosos. Comencem a notar els efectes de la crisi. Ho notem en la pujada dels preus de la llum i de les matèries primeres, que acaben fent pujar el preu de tota la resta. Ho notem en la crisi del transport marítim i de producció. Ho notem també en les protestes del treballadors per drets bàsics i un sou digne.

I paral·lelament pànics diversos dominen alguns: “no hi haurà joguines per Nadal”, “l’apagada energètica pot ser una realitat”, “una nova variant del virus arribarà l’any vivent”… Seran temes que, juntament amb com li va al Barça, es parlaran en aquestes trobades nadalenques. El millor serà fugir una estona del soroll i gaudir del Nadal, per compartir espais de nou amb familiars, amigues i veïnes.

El Plus Ultra celebra la Festa de la tardor

La festa major del Plus Ultra és molt reconeguda per les seves activitats, que són tradició al barri. La trepitjada es va poder celebrar el passat mes de setembre, però d’altres com la sardinada, la paella popular o els concerts d’havaneres es van quedar al pap i el 20 de novembre les va recuperar per celebrar la Festa de la Tardor.

El matí de dissabte es va aixecar una mica ennuvolat però això no va impedir que des de les 10 del matí els veïns i veïnes s’apropessin a la barriada tan peculiar per celebrar i compartir tant sardines com paella, xocolata i algun xarrup de licor casolà.

Amb unes actuacions d’èxit, ball i havaneres es va passar una jornada d’allò més festiva. Potser l’any que ve tocarà repetir i convertir la Festa de la Tardor en tradició.

L’òpera s’instal·la per un dia als carrers de la Marina

L’Òpera al Comerç va tornar a emocionar amb 15 actuacions pels comerços del barri. Enguany el projecte s’ha adaptat a les circumstàncies però amb els mateixos objectius, treure la lírica dels marcs habituals i posar-la a l’abast de tothom.

Des de les 17:30h i fins a les 20:30h de divendres 12, molts veïns i veïnes van seguir la passejada de botiga en botiga. La Mònica, primer cop que assistia a l’Òpera al Comerç comentava que “és una proposta que dona alegria i vida al barri”. Al seu torn, el Melcior, afirmava que “és original i a més ajuda al comerç de proximitat”.

L’Òpera al Comerç va comptar, un cop més, amb els cantants d’Òpera Jove de Catalunya, entre els quals destacaven les veus de les sopranos Charo Tris i Sara Bermúdez, el baríton Fernando Álvarez i el contratenor Sergio Monsalve. Així doncs, una activitat per poder gaudir de la cultura a peu de carrer, als comerços de la Marina!

L’encesa de les llums i l’arbre dona inici al Nadal

Tot i que des de dimecres 24, i gràcies als comerciants de la Marina, les llums de Nadal ja estaven enceses, al barri faltava una cosa molt important perquè comencés oficialment l’època de festes: l’arbre de Nadal.

Divendres 26 amb una plaça Marina plena de famílies, avis i àvies i sobretot molts nens i nenes, la fada Marina es va encarregar de fer el compte enrere per encendre els llums que adornen l’arbre, una tradició que cada any organitza el Centre Cultural Estrelles Altes. Un crit d’emoció i aplaudiments van culminar el moment en que els llums es van encendre.

Mentre uns nens feien cua per penjar les seves postals a l’arbre, uns altres actuaven a l’escenari i uns quants més s’ho miraven encantats. Per tancar l’acte es va cantar de manera conjunta la Nadala “amb la llum del fanalet, jo aniré a esperar els tres reis”!

Retorn de la Marina Tapea

L’Associació de Comerciants de la Marina celebra la novena ruta de la tapa des d’avui fins al 17 de desembre. Durant cinc divendres, de 19 a 23 hores, podreu degustar originals tapes que els establiments col·laboradors han preparat a preus molt assequibles. Per tan sols 3,45 € podreu gaudir d’ una tapa amb beguda (una canya de cervesa, una copa de vi o un refresc).

En qualsevol dels bars i restaurants col·laboradors es pot aconseguir el passaport de La Marina Tapea que haureu d’anar segellant a cada establiment on tasteu la seva tapa. Així mateix, podreu votar les vostres tapes preferides i, un cop finalitzada la ruta, es recomptaran els vots i s’atorgarà un reconeixement a les més votades.

A més, es durà a terme el sorteig d’una estada a l’Hostal Estrella de Rupit entre aquelles persones que hagin realitzat la ruta completa.

Festa i solidaritat envers l’autisme

El passat dissabte, 27 de novembre, els Jardins dels Drets Humans van acollir una jovan acollir una jornada plena d’activitats, actuacions i espectacles tot acompanyat de la música i el ritme, que mai poden faltar. La iniciativa Mostra i Viu, organitzada per La Marina Viva, enguany donarà els beneficis a l’Associació Aprenem Autisme.

Al matí, balls de bastons, actuacions musicals de Bateria Confusa, Dantuvi i un concert de rumba amb Alma Boquerón van omplir els espais de música, ambient festiu i rialles que van fer, fins i tot, que el fred quedés a l’oblit. Alhora, també es va poder participar en diversos tallers: calendaris d’adventl d’iniciació a la BMX Freestyle Barcelona Club Esportiu i de circ de la mà de la companyia Circ de Jocs.

La tarda iniciava encara amb més força i ganes. Els Jardins van tornar a omplir-se per gaudir d’actuacions de dansa de l’escola 3r Acte, de l’escola d’Arts Escèniques IPSI i de la Companyia Leftovers. La música va continuar de la mà de Van ‘D’ Bolo V2, una nova batucada d’ Impact Percussions i Bum Bam Boi Percutors i un espectacle d’animació infantil de la companyia Pentina el Gat.

L’Associació Guineocatalana va triomfar amb la seva mostra i taller d’afrodance, que van donar pas a l’estocada final. El grup Mister Jones va posar la cirereta a la jornada amb un concert de rock, tribut a Tequila.

Una de les actuacions de la jornada solidària organitzada per la Marina Viva

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.