Invisibles amb uns convidats de medalla

    Durant aquestes darreres setmanes diversos esportistes d’elit de la comunitat negra han passat pel programa Invisibles de La Marina FM. Tot i que a través de videotrucada per mesures de seguretat, la Judit i la Jessica han rebut al seu programa a Aauri Bokesa, atleta i jugadora de bàsquet i a Sitapha Savané, també jugador de basquet de l’ACB.

    El 19 de febrer la Bokesa hi va explicar la seva rutina com a esportista, que l’ha portada a participar en campionats europeus de bàsquet, tres campionats d’Espanya i fins a dos cops als Jocs Olímpics en disciplines atlètiques. Tot sense deixar de banda reflexions sobre què li ha significat ser una dona negra nascuda a Espanya, ni deixar de parlar sobre els seus referents.

    Així mateix, el 26 de febrer el Savané hi va parlar dels seus orígens en una família de polítics, també de les diferències entre Espanya i EEUU (dos països on ha viscut), del racisme, del cas d’abús policial i racisme estructural que va evidenciar l’assassinat de George Floyd, a més de les seves experiències com a esportista negre. Hi llença també una mirada compromesa amb el futur, perquè els seus fills no hagin de patir el mateix racisme.

    Si us vau perdre els programes, els podeu recuperar al web de lamarina.cat i al nostre perfil d’IVoox!

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.