La Marina celebrarà el Dia de la Dona amb un calendari molt divers

Redacció: Vanesa Alemán

Un any més, s’apropa el Dia Internacional de la Dona, una jornada on les dones surten al carrer, reivindiquen els seus drets i denuncien les desigualtats i la violència de gènere. Com cada 8 de març, el barri de La Marina celebra, no només el dia de la dona, sinó també el mes de la dona amb nombroses activitats repartides durant tot el març. Aquí us deixem el calendari dels actes més rellevants:  

Exposició “Dones grans, grans dones”

Avui, dijous 5 de març comença a la Casa del Rellotge una exposició itinerant cedida per l’Institut Català de la Dona on es trenquen alguns clixés sobre el que significa envellir per  a les dones. Alhora, reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes. Aquesta exposició es podrà visitar fins el dimecres, 25 de març i el seu horari és de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 16h a 21:30h. L’entrada és gratuïta.

Projecció “Cinefòrum Feminista”

Demà, divendres 3 març a les 17:30h tothom qui vulgui està convidat a l’Espai Jove Química. S’hi projectarà la pel·lícula “Tom Boy”, un film que visualitza les dificultats que tenen les persones trans (sobretot quan són menors) en mostrar-se tal com són de cara a la societat. L’entrada és gratuïta i pot acudir tothom que estigui interessat per saber més sobre aquest tema, sense tenir en compte l’edat.

Dia Internacional de la Dona a Can Clos

L’Associació de Veïns i Veïnes de Can Clos també es prepara per celebrar el dia de la dona sota el lema “Única, exclusiva i diferent. Així ets tu”. Demà, divendres 3 de març a les 19h, esteu convidades i convidats al local de l’associació a Can Clos, per gaudir d’una jornada on els tallers, els jocs, la música i els riures seran els clars protagonistes. A més a més, hi haurà també un berenar per a totes les assistents. La jornada estarà dirigida per la Xènia Morgado, integradora social especialitzada en igualtat de gènere i l’Alba Prieto educadora social també especialitzada en la dona i la igualtat. L’entrada és gratuïta i també poden acudir persones de totes les edats.

Gimcana feminista: l’Equinkana

Els marinencs i marinenques podran gaudir el pròxim dissabte, 7 de març de 10h a 12h del matí al parc de Can Sabaté de la 2a edició de la gimcana feminista anomenada Equinkana. El Centre Cultural Estrelles Altes proposa aquesta activitat per “canviar la mirada de la gent, sobrepassar barreres i eliminar micromasclismes”. Les participants hauran de superar tots els obstacles i reptes que sorgeixin al recorregut. Tothom pot participar de la gimcana, ja que, tal com han expressat els organitzadors “la lluita és de totes i de tots”.

Per participar de l’activitat és necessària la inscripció prèvia al següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/1juTaTGhvLscdqOtv32orYYmM-1RnHiN5wkqSIDxZeCQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&edit_requested=true . Els primers a inscriure’s rebran una entrada pel ball de la nit organitzat a l’Espai Jove La Bàscula i també hi ha obsequis pels que superin les proves a l’activitat.

Temps de dona. Temps d’Esport

Un any més, el Centre Cultural Estrelles Altes amb la col·laboració  d’Ary Esports organitzen, el dissabte, 7 de març a la plaça de la Marina, la 6a edició de la matinal esportiva amb motiu del
Dia de la Dona. Les inscripcions per participar de l’activitat començaran a les 11h i a les 11:30h els assistents començaran a moure el cos! A més a més, les 100 primeres persones inscrites rebran una samarreta del Dia la Dona de regal!

Taula Rodona “Dones i treball precari”

La Taula de Dones de La Marina realitzarà el dissabte, 7 de març a les 12h als Jardins dels Drets Humans una taula rodona per parlar sobre la relació que hi ha entre les dones i el treball precari. En aquest acte intervindran la Noemí Fernández de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC) i de Veus Gitanes, l’Esther Fernández de la FAGiC,  la Josefa Salazar del Servei d’Atenció Domiciliaria i la Wendy Espinoza de l’associació Mujeres Pa’lante.  També, hi hauran diverses actuacions a càrrec de Nia Torres Soler, el grup Wahala Dance Crew i la Nuria Duran. Finalment, els assistents també gaudiran d’un vermut fet per l’Associació Guineocatalana Bisila.

Festa de la dona

El dissabte, 7 de març finalitzarà amb una festa només de dones!, . Com cada any, l’organitza el Centre Cultural Estrelles Altes i l’acull  l’Espai Jove La Bàscula. L’acte començarà a les 21h i finalitzarà aproximadament a les 00h. Les entrades es poden adquirir amb antelació a diferents punts del barri de La Marina per un preu de 4€ o el mateix dia del ball a l’Espai Jove La Bàscula per un preu de 5€.

Taller de pancartes

El diumenge, 8 de març cap a les 13h hi ha preparat un dinar per a totes les dones que vulguin acudir a la Plaça de la Marina. A les 16:30h començarà un taller de creació de pancartes previ a la manifestació de la ciutat de Barcelona que s’iniciarà a les 17h a la plaça Universitat. Aquesta activitat està organitzada per la Taula de Dones de La Marina amb la intenció “d’anar totes juntes a la concentració”.  

Activitat “Sex Game Feminista”

Els joves són un dels col·lectius més importants dins del moviment feminista. Per això, el proper dimarts 10 de març a les 18:30h, el servei Aquí t’escoltem! de Sants-Montjuïc conjuntament amb l’Espai Jove La Bàscula  realitzaran un joc de proves i preguntes per parlar de la sexualitat i l’afectivitat d’una forma lúdica i divertida, a l’Espai Jove la Bàscula.

Teatre “Este no es país para negras”.

El proper divendres, 13 de març a les 20h es realitzarà a la Sala Pepita Casanellas una representació a càrrec de la Cia amb la col·laboració de l’Associació Guineocatalana Bisila i de la Taula de Dones de La Marina,  “Este no es país para negras”. L’obra narra el periple vital d’una dona negra a Espanya. Al costat d’ella l’espectador recorrerà quaranta anys i reviurà aquelles cançons populars i anuncis televisius que van marcar l’imaginari d’una generació. També l’acompanyarà en el despertar de l’adolescència amb els seus interrogants i en la formació de la seva identitat. I viatjarà amb ella a l’Àfrica, on descobrirà que malgrat ser la terra mare aquest tampoc és el seu lloc. L’entrada és gratuïta.

Teatre “Les aventures de la Tona i la Mei”

Tenim una altra cita amb el teatre el pròxim diumenge, 15 de març a la Sala Pepita Casanellas. Cap a les 12h, el Col·lectiu Las Twins representarà una obra sobre la Tona i la Mei, dues noies que  han arribat a un lloc desconegut a la recerca d´un conte. Amb elles descobriran les fascinants històries que han estat amagades des de fa molt de temps. Històries de princeses que no volen ser princeses, de dracs que volen ser els nostres amics i de mons fantàstics on pot passar qualsevol cosa. És un espectacle de dansa, clown i humor totalment gratuït.

Entre Dones

L’Associació de Mitjans de Comunicació Locals també és suma a les celebracions i, el dijous, 19 de març a les 18h, realitzarà l’activitat “Entre Dones” a l’Espai Veïnal Química. Allà, es crearan espais de conversa on compartir experiències comunes a partir de les inquietuds i interessos de les que participen. L’entrada és gratuïta.

Cinema d’igualtat. Projecció “Solo mía”.

El proper dijous, 19 de març a les 18h el Centre Cultural La Cadena ens presenta la pel·lícula “Solo mia”, obra  que planteja la problemàtica de la violència de gènere exercida entre les parets de la llar. El director fa èmfasi en el fet que la violència és una qüestió ideològica que pot donar-se en qualsevol estrat social i sense més raó que la dinàmica de sexes mal entesa. L’entrada és gratuïta.

Itinerari cultural “Dones de la Barcelona rebel”

Tanca les activitats del mes de la dona al barri un itinerari cultural proposat el divendres, 20 de març a les 16h. Els participants sortiran des de la Casa del Rellotge i faran un passeig per vuit dècades diferents, des del 1909 fins als anys 80. Parlaran dels rols que ha jugat les dones de la ciutat en els principals moviments socials, aixecaments i processos revolucionaris succeïts a Barcelona. Les places són limitades i per això cal inscripció prèvia per telèfon o presencialment  a la Casa del Rellotge.  L’entrada té un cost de 5€.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.