La DGAIA paralitza l’obertura del nou centre per menors estrangers a la Zona Franca

Text: Alejandra Sánchez

Aquest matí la secretaria de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva, s’ha trobat amb els representants de les entitats veïnals per informar-los sobre el centre per a menors no acompanyats que estava previst instal·lar a la Zona Franca. A aquesta trobada han assistit representants del Districte Sants-Montjuic, la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants, la Plataforma Veïnal, l’Ateneu Popular Engranatge, la Marea Pensionista i la Unió d’Entitats.

Els veïns de la Marina portaven reclamant aquesta reunió informativa durant més d’un mes, després que el passat maig es fes pública la decisió de la DGAIA d’instal·lar un centre per a menors no acompanyats – col·loquialment coneguts com a “menes” – a la Zona Franca.

Segons fonts que han assistit a la reunió, la DGAIA ha informat que el centre finalment no s’instal·larà al barri, almenys durant aquest any, ja que els terrenys previstos són propietat del Consorci de la Zona Franca, que els haurà de cedir a l’Ajuntament i aquest a la Generalitat, tràmit que demorarà el projecte. Des de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants valoren aquesta decisió com a “una bona notícia, però cal estar atents”, ja que aquesta resolució només és a curt i mitjà termini, tal com afirma el President de la Coordinadora, Abdó Florencio, amb qui la Marina ha tingut l’oportunitat de parlar-ne.

Precisament la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants, juntament amb la Plataforma Cívic Veïnal han organitzat durant el darrer mes manifestacions dels veïns de la Marina en contra de l’obertura d’aquest centre i que van tallar el Passeig de la Zona Franca fins a quatre vegades. A més, també han aconseguit recollir més de 2 mil signatures.

Un recent manifest de la Coordinadora i la Plataforma Veïnal també posa l’accent en la protecció i la garantia del drets dels menors estrangers alhora que exigeix informació i participació del veïnat en tot el procés d’implantació de qualsevol futur projecte.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.