Les bruixes, els dimonis i els éssers fantàstics prenen l’Institut La Mercè

    Foto i text: Alejandra Sánchez

    El passat 20 de maig es va celebrar a l’Institut La Mercè de la Zona Franca la desfilada de final de curs. Aquest acte, organitzat pel Departament d’Imatge Personal de l’institut, se celebra cada any a final de curs. A la desfilada s’exposen els treballs finals dels alumnes del segon curs dels Cicles Formatius de la branca d’Imatge Personal, que inclou el Grau Mig d’Estètica i Bellesa, el Grau Superior en Assessoria d’Imatge Personal i Corporativa i el Grau Superior en Caracterització i Maquillatge Professional.

     

    Cada any, la desfilada té una temàtica diferent. A l’edició d’enguany, el motiu escollit va ser un aquelarre de bruixes, dimonis i éssers fantàstics. D’aquesta manera, l’aula 108 de l’Institut La Mercè es va omplir de criatures de l’infern, sirenes, éssers mitològiques i, fins i tot, una versió terrorífica de l’obra El Trencanous.

    La desfilada de final de curs de La Mercè no és només una mostra dels dissenys dels estudiants, sinó que també inclou un element molt important d’actuació i posada en escena, que converteix l’espectacle en petites performances. Un dels números que més va agradar i impactar als espectadors va el que va tancar la desfilada i que consistia en la recreació d’un sacrifici satànic. Els diferents dimonis i criatures de l’Avern es van anar congregant a l’escenari i, una vegada hi van ser tots, es va recrear un ritual satànic en què, el conjunt de dimonis, va esbudellar una noia per tal de saciar la seva set de sang.

    Per tancar l’acte, es va projectar un vídeo que mostrava el procés de creació, confecció i posada en escena tant dels dissenys dels estudiants, com de la desfilada en sí, un procés molt laboriós que, segons explica la professora del centre Merche Moreno, comença al mes de setembre, quan els estudiants es posen en parelles o grups per tal d’escollir el personatge que treballaran durant la resta del curs i el disseny que finalment exposaran.

    “Aquelarre” va ser tot un espectacle tant pels espectadors que van tenir el plaer de gaudir de la desfilada, com pels estudiants que, segons la professora del centre Susana Cabello, esperen aquesta activitat durant tot el curs, ja que “és una de les que més els agrada”.

    A més, aquest any la desfilada ha comptat amb col·laboradors externs a l’Institut La Mercè, com ara els alumnes del cicle de perruqueria de l’INS Les Salines del Prat de Llobregat, que van contribuir a fer que l’espectacle fos encara més espectacular.

    Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.