“El racisme que més afecta no és el social, sinó l’institucional, que és el que permet que succeeixi i no hi hagi repercussions”

La Manuela Fernández, durant la conferència a la Sala Pepita Casanellas. (Alejandro Flores).

Com cada any, la Sala Pepita Casanellas acollia una masterclass de maquillatge, una desfilada de moda i xerrades per fomentar l’empoderament de la dona gitana. Influencers i dissenyadores de moda com la Coral Cortés, Yael Idrissi i les Amira’s van donar un exemple que la cultura o el lloc d’origen, a més de ser dona, “no són cap impediment per complir els teus somnis”.

La Manuela Fernández, directora de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació de la Generalitat, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a l’acte amb una xerrada sobre discriminacions, especialment cap a les dones gitanes, i com revertir-les.

“L’Agència Europea de Drets Fonamentals diu que el poble gitano és un dels col·lectius més discriminats i amb mes exclusió social. El racisme que més afecta no és el social, el que hi ha entre les persones, sinó l’institucional, que és el que permet que tot això succeeixi i que no hi hagi repercussions”, explicava.

La Yasmilet, mànager i mentora de la Coral, i la Vanessa Rivas, Community Manager, també van incidir en la qüestió de la discriminació. “Aquest esdeveniment va d’inclusió, de mostrar que podem sortir de la nostra zona de confort i mostrar el talent de totes nosaltres sense impediment de la cultura que siguem”, comentaven.

La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) amb la col·laboració de l’Escola Dominical i el Casal de Barri la Vinya, treballen en tallers d’emprenedoria al Casal de Barri de La Vinya on les assistents han après com començar els seus negocis. Són tallers  dirigits  a dones gitanes, malgrat que com indiquen les organitzadores, s’hi han sumat dones “de tota mena”. L’objectiu d’aquestes activitats ha estat el d’incloure el col·lectiu dins del mercat laboral, a més de crear espais de complicitat i suport mutu en la quotidianitat per superar les barreres que encara hi són.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.