Rusc de vespa asiàtica a l’antic concessionari Nissan

Aquest estiu els nius de vespa asiàtica, una espècie invasora i bastant agressiva, han proliferat per tota la ciutat de Barcelona. I La Marina no ha estat una excepció. 

Així, els veïns del bloc de pisos del Passeig de la Zona Franca, 207, 211, 215 i 219  s’han vist afectats per un niu de dimensions considerables d’aquesta espècie, que s’ha instal·lat a l’antic edifici del concessionari Nissan de la Carretera del Prat.

L’edificació antigament propietat de Nissan i ara abandonada es troba adjacent amb els pisos de veïns. La presidenta de la comunitat, la Frida, explica: “no podem obrir les finestres sense que entrin vespes, a més s’apropen molt i reaccionen de forma agressiva”. La zona més propera al niu és justament la piscina on sovint van nens, segueix la Frida amb preocupació.

A les vespes asiàtiques se les coneix per l’apel·latiu d’assassines. Aquest se l’han guanyat per la seva condició d’exterminadores de les abelles autòctones, no pel perill que revesteixen per a les persones. L’efecte de la seva picada és el mateix que el d’una vespa tradicional (tot i que als al·lèrgics els podria produir un fort brot) i la prevenció és la mateixa, asseguren els professionals. 

Els veïns porten des de principis d’estiu patint la presència d’aquesta espècie i asseguren que intentar desfer-se’n ha estat tota una odissea, sobretot pel fet que el rusc es troba en un terreny privat:

Des de la comunitat de veïns van trucar primer als bombers, cos encarregat de retirar-les, però en trobar-se el niu en un espai privat no han pogut actuar. Llavors van trucar al departament de Medi Ambient, responsable de la gestió i el control de plagues que alhora els va derivar al cos de Guarda Forestal.  Ara, però, aquest cos ja no ofereix el servei i s’hi ha de contractar una empresa privada. 

Finalment, l’administrador de la finca ha acordat la retirada del rusc a través d’una empresa privada que procedirà entre avui i dilluns. 

La vespa asiàtica es va detectar a Barcelona per primera vegada el 2018. L’any 2017 va aparèixer a les comarques del Berguedà, el Bages, el Vallès Oriental i el Maresme, segons dades del Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.