La dansa creativa torna després de les vacances

IRIS VIEIROS |

El Graner és un centre de creació i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment, que es troba al barri de la Marina i forma part del projecte de dansa comunitària de Barris en Dansa. Es tracta d'un projecte on persones “amateurs” participen en la creació d'un espectacle professional a partir del treball en tallers de dansa, que es realitzen al llarg dels mesos de setembre, octubre i novembre.

Com a centre de creació, el Graner es caracteritza per ser un projecte obert agent de totes les edats que tingui interès i vulgui comprometre's en la creació de dansa. Amés, no cal tenir experiència prèvia per iniciar-se en les activitats. Per incidir en l'àmbit creatiu, des de diferents vessants, el Graner actua seguint diversos eixos principals com la creació, la internacionalització, l'educació i la proximitat.

Així mateix, el Graner també acull residències de creadors de dansa i desenvolupa iniciatives de cooperació artística. Per a aquest setembre, com cada any, el Graner té previst oferir un projecte d'Estades Artístiques al final de les vacances, en concret des del 3 al 6 de setembre. Aquesta iniciativa es compondrà de dos tallers: per una banda el de dansa creativa, per a nens i nenes a partir dels 5 anys, que consistirà en un treball d'improvisació, tant des del punt pedagògic com artístic, i que té a veure amb habitar i donar forma als impulsos i transmetre sensacions a través de moviments creatius. Aquest taller té com a finalitat la recerca de la llibertat de moviment i la llibertat d'expressió. La dansa creativa serà oferida per Sebastián García Ferro i la companyia Camut Band (composada per Lluís i Rafa Méndez). El taller s'oferirà de 9 a 13.30 hores i tindrà un cost de 35euros, amb un descompte del 25% en la segona quota si s'apunta més d'un membre familiar. D'altra banda, el Graner també ofereix el taller de dansa intergeneracional, el qual es tracta d'un taller on s'utilitzarà la dansa i l'expressió del moviment en l'exploració i composició instantània. L'experiència personal i l'heterogeneïtat del grup seran els punts de partida per construir i establir el diàleg intergeneracional a través del moviment. No hi ha edat ni límits dins l'univers de la creació, doncs l'edat per realitzar aquest taller va des dels 0 als 99 anys. La dansa intergeneracional serà oferida per la Sònia Gómez, de 10 a 12 hores, i tindrà un cost de 3 euros per dia.