Reforma en l’urbanisme del barri

Aquest any s’inicien i conclouen obres a La Marina

Operaris en les reformes que es fan al Polvorí.

Aquest any s’inicien i es conclouen molts projectes d’obres a La Marina. Uns venen de lluny, de la inversió de la Llei de barris, que va començar el 2010. Altres es faran amb  inversió del Pla de barris, aprovat pel govern d’Ada Colau. I altres son intervencions menors que fa rutinàriament el districte. Les agrupem en aquest reportatge excloent les de la Plaça del Mig a Can Clos i les de El Polvorí, de les que La Marina ja ha informat.

ACTUACIONS PENDENTS PREVISTES 

Reurbanització dels carrers Torres Marina, Gabriel Miró i part d’Encuny i Motors a Santiveri 

A la Colònia Santiveri  s’han fet exploracions per a detectar aspectes a millorar, tals com la il·luminació, la visibilitat i la vegetació, l’amplada de les voreres o les escales mecàniques, previstes a les mesures.  Bona part dels 1,4 milions d’euros, inversió que es va anunciar, se’ls emporta la reforma total de l’embut que forma el carrer Motors, incloent l’ampliació de les voreres. D’altra banda, s’arreglaran els carrers Gabriel Miró i Torres de Marina. S’intervindrà el tram final del carrer Encuny, que té la vorera deteriorada i on es repintaran les zones blaves d’aparcament. Es preveu que les obres comencin al març.

Carrer Gabiel Miró per reurbanitzar Foto: Rafel Vidal

 

Reforma dels Jardins de la Mediterrània

Les reformes de la plaça preveuen delimitar els espais de les terrasses per facilitar el pas dels vianants. També s’arreglarà la zona d’accés des del carrer d’Alts Forns, al porxos. Aquest espai, malgrat que és privat, té un ús públic i està molt deteriorat, entenent així l’Ajuntament que hi pot intervenir col·locant nou paviment per tapar els forats i millorant la il·luminació.

D’altra banda, es traslladarà el parc infantil cap als graons de l’actual pista de bàsquet. Prèviament s’eliminarà el desnivell existent. “La idea és dignificar la zona, millorar la il·luminació i evitar la sensació de racó”, assegura la consellera Esther Pérez. Tot just està acabat el projecte bàsic, que és el que s’ensenyarà als veïns perquè diguin la seva, abans de començar la seva execució.

Zona prevista per a reforma als Jardins de la Mediterrània Foto:Rafel Vida

 

La millora de la plaça Falset a Eduard Aunós

Es millorarà la urbanització de la plaça Falset per evitar que passin els cotxes pel mig, i es revisarà  el drenatge perquè hi ha queixes del pas de l’aigua.

 

⇒ Construcció d’una pista de patinatge a la porta firal

Aquesta plaça acollirà una pista de patinatge de 3.000 metres quadrats que ha estat dissenyada amb la participació d’entitats del barri. Té un pressuposts de 662 mil euros i es preveu que les obres comencin aquest any i concloguin el 2019.

Plaça de la porta firal on es farà la pista patinable. Foto: Montse Valls.

 

NOVES INSTAL·LACIONS EN PROJECTE

Rehabilitació del teatre de l’escola Bàrkeno

La reforma de tot aquest teatre es farà en el marc del Pla de Barris.  Té un pressupost de prop de 300 mil euros. El projecte s’està treballant amb el concurs de l’escola Bàrkeno i el Consorci d’Educació. La idea és que sigui un teatre obert a tot el barri i a d’altres col·lectius de la ciutat.

Obra d’homenatge a Francesc Candel, presentada al teatre de l’escola.

 

Construcció del Centre d’Atenció Ciutadana a Can Farrero (actualment en debat amb els veïns de la zona)

Malgrat l’oposició del veïns, l’Ajuntament insisteix en què la seva construcció reportaria molts beneficis i creu que és l’oportunitat per atendre la demanda de proximitat de serveis que el barri reclama fa molt de temps. S’ha compromès a escoltar els veïns i debatre el tema en una convocatòria oberta a tothom a la Sala Pepita Casanelles.

Zona de Can Farrero on es vol construir el nou edifici municipal.

 

ALTRES INTERVENCIONS ORDINÀRIES PER AQUEST ANY 

Millora de les voreres del carrer Foneria, en el tram entre Ferrocarrils Catalans i Segura. S’ampliarà la vorera, s’arreglarà el transformador mal instal·lat, amb la caixa oberta que n’hi ha. S’arreglarà també l’espai a mà esquerra, on hi ha bancs, arbres i molts desnivells. Es vol fer-lo més transitable i accessible.

El parterre del carrer Química. El parterre que és davant dels locals del carrer Química obstaculitza el pas de les persones amb mobilitat reduïda i la sortida dels cotxes aparcats. Per això es reduirà, mantenint l’arbre que hi ha al seu lloc, però deixant més espai lliure per a les cadires de rodes o els cotxes.

Millora de la vorera entre Coure i Alts Forns a Sant Cristòfol Reformes al passeig de la Zona Franca. Ja s’ha fet la reforma del tram de l’esquerra, sortint del Port, entre els carrers Foc i Mineria i encara queden pendents altres trams.

Reformes al Passeig de la Zona Franca Foto Rafel Vidal

1 COMENTARI

  1. Soc vei dek barri de tota la vida i crec k fa anys aue necesitem una piscina al barri malgrat que les mes properes estan a montjuic i per la gent gran no es una facilitat

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.