Carta als Reis Mags d’Orient

Text: Pau Espí

Estimats Reis Mags d’Orient, aquest any ha estat el més dur i difícil d’aquest segle. Tots hem patit: hem estat confinats a casa sense sortir, amb mascaretes, sense veure els éssers estimats, sense poder treballar… I, tot i així, no ens hem rendit i ens hem seguit aixecant cada dia. A grans trets, crec que hem sigut uns bons jans aquest any, uns més que altres. I per això us vull demanar si, com a regal, podeu eliminar la Covid-19.

Ho podeu fer com vulgueu, amb una vacuna amb garanties o fent-lo desaparèixer per art de màgia. De debò que m’és igual com vulgueu fer-ho, però feu-ho. Tingueu en compte que cada any us deixem un tros de torró, unes galetes, vi o cava, aigua per als vostres camells… I és cert que a canvi ens porteu regals, però nosaltres us cuidem, a la nostra manera. També entenc que ens porteu carbó, perquè, ben mirat, ens el mereixem, ja que durant tot l’any tots hem comès errors, però gràcies a aquests, avui som millors persones que ahir, o això espero.

Bàsicament desitjo que aquest 2021 sigui millor que aquest any que deixem enrere. Si pot ser, que no vingui acompanyat de pandèmies, ni de rebrots, ni de grans incendis forestals, ni de terceres guerres mundials, ni d’apocalipsis zombis, o coses per l’estil.
Al 2021 li demano que no segueixi la competició que ha iniciat el 2020 per convertir-se en el pitjor any de la humanitat, sinó que, en lloc de destruir-nos, ens ajudi a aixecar-nos.

El 2021, té el privilegi de ser considerat millor any que el seu predecessor sense encara haver començat, i motius no n’hi falten: Per començar, el 2021 s’iniciarà sense Donald Trump com a president d’una de les primeres potències mundials i sense Bartomeu com a president del Barça, així que el tema de presidències no pinta malament. I parlant de presidents, Catalunya en tindrà un de nou, i tot i que no sé si gestionarà el país millor o pitjor que en Torra, el que és segur és que tindrà més carisma que ell.

Espero, estimats Reis d’Orient, que ens porteu a tots un gran tortell de Reis, amb la seva fava i el seu rei. Perquè és una molt bona manera de començar l’any, i no només pel festí que suposa menjar-te un tortell de reis ni per lo bo que està, sinó per la gran ironia que l’envolta; ja que després d’un any on tots hem estat portant mascareta per evitar agafar el coronavirus, la gràcia del tortell és que et toqui el rei i que et puguis posar la corona. I ja que heu tret el tema de la corona, seria molt demanar-vos, estimadíssims Reis, que aquest 2021, un país tan democràtic com Espanya, pogués dur a terme un referèndum per decidir si vol o no tenir rei? Ho sé, ho sé, entre Reis us heu d’ajudar, però vosaltres sou uns Reis mags, i ell està allà per art de màgia, així que no és el mateix. Només us demano una petita ajuda perquè, no us sembla just que, ja que li paguem el seu estratosfèric sou, puguem decidir sobre si volem que sigui el nostre rei o no? Però bé, millor deixo el tema que no vull acabar denunciat per injúries a la corona.

Estimats Reis, sé que no us estic demanant tasques gaire senzilles, però és el que el moment requereix, i vosaltres, amb la vostra màgia, estic segur que podreu aconseguir-ho. I si no veieu factible el que us demano, aviseu-me ràpid, si us plau, que encara sóc a temps d’escriure-li una carta al Tió, o al Pare Noel.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.