28-J: Molt necessari aquest dia

Agustín Forteza

28 de juny. Dia de l’orgull gai, dia de celebrar la llibertat i sobretot dia de celebrar que l’amor i el fet d’estimar no tenen fronteres per molt que alguns creguin tot el contrari. Dia a més on alhora es reivindiquen drets i es visualitza un col·lectiu (LGTBI+) que sempre ha estat mal mirat i maltractat per les societats, governs, etc.

L’origen d’aquesta celebració es remunta al 28 de juny del 1969, quan van tenir lloc els coneguts com a disturbis de Stonewall (Nova York), que marquen l’inici de la lluita pels drets dels homosexuals.

El dia de l’orgull, és necessari per a tots, i ha de seguir celebrant-se. Primer, per la història que ens porta a Stonewall. Segon, perquè res està escrit ni fet en matèria d’igualtat ni drets del col·lectiu LGTBI. Tercer, perquè crec que deixar de visualitzar que a avui dia se segueix discriminant un col·lectiu, és com donar mostres de rendició, i això, mai ha de permetre’s. Quart, perquè l’amor no entén ni de fronteres, ni d’edats, ni d’atzagaiades que surten d’una església, i per tant és un dia on es pot reivindicar bàsicament el voler la persona que t’acompanya.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here