28-J: Molt necessari aquest dia

Agustín Forteza

28 de juny. Dia de l’orgull gai, dia de celebrar la llibertat i sobretot dia de celebrar que l’amor i el fet d’estimar no tenen fronteres per molt que alguns creguin tot el contrari. Dia a més on alhora es reivindiquen drets i es visualitza un col·lectiu (LGTBI+) que sempre ha estat mal mirat i maltractat per les societats, governs, etc.

L’origen d’aquesta celebració es remunta al 28 de juny del 1969, quan van tenir lloc els coneguts com a disturbis de Stonewall (Nova York), que marquen l’inici de la lluita pels drets dels homosexuals.

El dia de l’orgull, és necessari per a tots, i ha de seguir celebrant-se. Primer, per la història que ens porta a Stonewall. Segon, perquè res està escrit ni fet en matèria d’igualtat ni drets del col·lectiu LGTBI. Tercer, perquè crec que deixar de visualitzar que a avui dia se segueix discriminant un col·lectiu, és com donar mostres de rendició, i això, mai ha de permetre’s. Quart, perquè l’amor no entén ni de fronteres, ni d’edats, ni d’atzagaiades que surten d’una església, i per tant és un dia on es pot reivindicar bàsicament el voler la persona que t’acompanya.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.