La comunitat bahá’í s’obre espai a La Marina

Van iniciar les seves activitats a La Marina fa tres anys, a través d’una veïna del barri que desitjava que el seu fill rebés les classes, basades en un mètode d’aprenentatge didàctic, que s’imparteixen en la Comunitat bahá’í per a nens i joves. Quan la veïna va veure de què tractaven les classes, expliquen Susana Torella i Tereixa Enríquez, aquesta última responsable de les activitats de la comunitat bahá’í al barri, va reunir a 21 persones més, entre amics i veïns per convidar-los al curs amb l’objectiu enfocar aquestes activitats cap a la millora del barri.

Com a conseqüència d’això,  ara imparteixen classes a dos grups, nens i adolescents. El primer grup són nens de 4 a 10 anys i el segon grup ho integren joves d’11 a 15 anys. Ocupen dues aules de la Casa del Rellotge que finança la comunitat bahá’í a Barcelona. Les classes s’imparteixen tots els divendres de 5.30 a 7.30 de la tarda i duren tot el curs escolar, a més de l’estiu, en el qual realitzen d’altres activitats més a l’aire lliure. A les classes assisteixen nens de diferents nacionalitats i això els permet generar amistats al barri.

Els nens no són bahá’í i les classes no adoctrinen, aclareix Tereixa Enríquez, sinó que ensenyen virtuts i qualitats espirituals a través d’una metodologia que va ser desenvolupada per l’institut Ruhi, institució educativa bahá’í.

El que els ensenyem és la necessitat de ser cada vegada millors persones i intentem que tots desenvolupin les seves capacitats per millorar el seu entorn”, afirma Enríquez qui assenyala  que igualment treballen amb els pares dels nens per aconseguir harmonia amb els valors que es transmeten a casa.

“Encara que com a membres de la comunitat com tal s’hagin declarat solament quatre persones, al barri treballem amb al voltant de 20 nens i ens col·laboren al voltant de 15 veïns i veïnes, dels quals sis s’han apuntat als cercles d’estudi que realitzem amb persones adultes”, respon Enríquez, després de preguntar-li sobre la quantitat de persones que integren la comunitat bahá’í a La Marina.

Les activitats bàsiques que realitza la comunitat bahá’í en qualsevol part del món, afirma Torella, són aquestes classes, destinades a nens, joves i adults, encara que, aclareix, després també tenen un altre tipus d’activitats espirituals i de comunitat, a més de les administratives.

La fe bahá’í

Els bahá’ís creuen que la humanitat, de manera necessària, lluita per la necessitat d’aconseguir una visió unificadora del propòsit de la vida i del futur de la societat. Aquesta visió, segons la seva creença, es desenvolupa en els escrits de Bahá’o’lláh.

La fe bahá’í considera que al llarg de la història, Déu es va revelar a la humanitat a través d’una sèrie de missatgers divins els ensenyaments dels quals, creuen, van proporcionar la base per al progrés de la societat humana. Aquests Missatgers inclourien a Abraham, Krishna, Zoroastro, Moisés, Buda, Crist i Muhammad, fins a arribar a Bahá’o’lláh.

Bahá’o’lláh, l’últim d’aquests missatgers i fundador de la fe bahá’í basaria el seu missatge en la unitat, ensenyant la unitat de Déu, la unitat de la família humana i la unitat de les religions.

Fundada fa més d’un segle i mig, la fe bahá’í s’ha estès a tot el món i en l’actualitat la professen uns sis milions de bahá’ís. Segons Susana Torella i Tereixa Enríquez, ambdues membres de la comunitat, a Barcelona són unes 100 persones, a Catalunya unes 600 i a Espanya la comunitat aconsegueix a les 4500 persones.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada