Entra en vigor la nova ordenança d’animals

A partir d’avui, els gossos podran entrar en el metro, excepte durant les hores puntes. Ho faran lligats i amb el morrió. Aquest és un dels punts de la nova ordenança d’animals que entra en funcionament durant aquesta jornada, però que no s’aplicarà íntegrament fins a d’aquí a un any i mig, quan es faci efectiva l’obligació de portar l’animal sempre lligat.

La norma urbana, que es va aprovar amb el vot a favor de CiU, PSC i ERC, l’abstenció d’ICV-EUiA i l’oposició del PP, substitueix la regulació de l’any 2003. Aquesta ja prohibia que els gossos anessin sense lligar pels parcs urbans, a excepció d’aquells tancats per l’ús animal.

El retard de 18 mesos per l’aplicació total de l’ordenança es deu al fet que no existeixen suficients espais propis pels gossos. L’objectiu és que tots els districtes tinguin un gran parc perquè els animals es puguin moure en llibertat. En l’actualitat, la ciutat compta amb 103 espais reservats que representen en total uns 30.000 metres quadrats.

Pel que fa les sancions, CiU va cedir a les exigències dels animalistes i dels  3.000 euros de multa màxima es va passar a 600.

Permetent l’entrada dels gossos al metro, Barcelona s’equipara a altres ciutats com Berlín o Amsterdam. Cal dir que la mesura només s’aplica per a les línies de TMB, ja que Renfe i FGC ja permeten que les mascotes emprin el ferrocarril, amb limitacions molt semblants a les que ara afectaran  l’entrada animal al metro.

Altres punts de l’ordenança són complicats de controlar, com la prohibició de tenir els gossos lligats durant més de dues hores o a casa durant més de tres dies consecutius.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.