La reivindicació de Can Farrero empodera més dones en la lluita veïnal

La Mercè Cocera, la Montse Cosiales i la Lourdes Vidrier fins fa poc eren desconegudes fins i tot al seu petit veïnat de Can Farrero. “És que no ens coneixíem ni entre nosaltres” diuen totes tres després que han aconseguit, juntament els seus companys i el seu veïnat organitzats, que l’Ajuntament escolti la seva proposta de construir el nou Centre d’Atenció Integral del parc fora del cor del parc de Can Farrero. Es farà a Cal Sèbio.

El Salvador, col·laborador d’aquesta casa les va convidar al programa CONNEXIONA de la Marina FM i, pels seu noms, les va batejar com a  “les tres verges”. Ocurrent, però res més lluny de la realitat. Són d’esperit guerrer. La Mercè ha nascut i viscut tota la vida al barri. Va ser estudiant de l’Enric Granados i de l’IES Montjuïc i ja com a mare ha participat en l’AMPA de l’escola del seu fill.

A la Montse, malgrat viure 32 anys al barri, el seu treball de gerent administrativa a una empresa multinacional la mantenia fora massa temps per fer-hi vida social. Els constants viatges i l’estrès es van afegir una situació familiar que la va animar a fer una aturada. En aquestes hi era quan la Mercè la va convidar a sumar-s’hi a la causa del Parc: ha acabat entre les persones que han liderat la Plataforma veïnal.

Per la seva banda, la Lourdes treballa a la Generalitat i és delegada sindical de la seva empresa per CCOO. A més a més, és sòcia de l’Amical de Mauthausen, l’associació que agrupa als ex deportats republicans dels camps d’extermini dels nazis, així com els familiars i amics. Es va assabentar del que es volia fer al parc i les seves companyes, al veure la seva empenta, la van convidar. No va dubtar gens ni mica en afegir-se.

Totes tres han tingut un paper important en la reivindicació per aconseguir que que l’Ajuntament escolti la seva proposta de construir el nou Centre d’Atenció Integral del parc fora del cor del parc de Can Farrero. Benvingudes a la moguda dones!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.