Desnonament aturat: la família de la Judit es queda a casa seva

Congregats gràcies a una crida a les xarxes socials s'aplegaven al portal del carrer Mare de Déu de Port

La plataforma Xarxa de Suport Mutu de la Marina-Zona Franca, adscrita a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, va organitzar una concentració el passat dilluns 27 de noviembre davant del portal número 385 del carrer de Mare de Déu de Port a través de les xarxes socials.

La veïna Judit havia estat citada per abandonar casa seva. En el directe emès per La Marina (102.5FM) aclaria que la comitiva judicial tenia la intenció d’obrir la vivenda. A deu mintus de les dues i després d’una negociació entre les parts a peu de carrer, es va anular la intervenció a favor de Judit i la seva família podrà seguir dormint a la llar.

La decisió va ser presa gràcies a la intervenció dels representants de la PAH i l’Ajuntament de Barcelona, que es van posicionar en contra del banc i que ara negociaran un lloguer social per a la familia.

Es tracta d’una família de tres integrants, un d’ells menor que vivia al barri de Plus Ultra en un local en una situació de precarietat i que la PAH els va aconseguir l’habitatge, que el passat dilluns podrien haver perdut, ara fa dos anys. El pis, aleshores en desús, és propietat del banc BBVA i la PAH se’l va apropiar per negociar un lloguer social per a la família de la Judit.

Entre la trentena de congregats, Esther Pérez, la consellera de la Marina, va declarar que el Districte de Sants-Montjuïc no estava informat que s’anés a produir aquest desnonament, ja que la propietat és del banc i no comptava amb un afectat legal que s’hagués d’avisar de la decisió del tribunal. Malgrat això, la comitiva judicial va fer acte de presencia a les portes de l’habitatge poc després de quarts de dues, però es va acabar aixecant acta.00

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.