El nou esplai TR3SMON ja està en marxa

Dissabte, 21 d’octubre, es va inaugurar la primera jornada d’activitats de l’Esplai TR3SMON, un nou esplai dins del barri de La Marina, que pretén cobrir “una mancança que havia sorgit en l’últim any”, segons explicava en Sergi Dot, un dels monitors de TR3SMON.

La jornada tenia la finalitat de presentar tots els infants entre ells i conèixer, també, l’equip de monitors. A més, els monitors van poder estar 10 minuts amb cada grup perquè ells exposessin què volen i què esperen de l’esplai, ja que tenen la intenció de fer partícips els infants, amb l’objectiu de conèixer-los i adaptar l’esplai a les seves propostes, necessitats, i mancances.

Actualment, l’entitat està formada per 24 infants i 10 monitors, els quals treballen de forma assembleària i per comissions. Pel que fa als grups, de moment en tenen tres. El grup de petits, que fan 2n – 3r de primària; el grup de mitjans, de 4t – 5è – 6è; i el grup de joves, que englobaria tots els cursos d’ESO. Els grups es reuneixen els dissabtes, cada 15 dies, i realitzen diferents activitats al llarg dels trimestres. “Durant el 1r trimestre farem una excursió d’un dia i una de cap de setmana, durant el 2n trimestre en farem una de cap de setmana, i al 3r trimestre en farem una d’un dia”, deia en Dot.

Tot i que l’equip de monitors hagi superat les expectatives que tenien en un principi, volen que l’esplai continuï creixent, i puguin formar futurs monitors. Una de les coses que més volen potenciar és el grup de joves. Els volen formar perquè d’aquí dos o tres anys es pugui consolidar un altre equip de monitors que siguin capaços de portar l’entitat. “L’equip de monitors actual està format per persones de 22, 23 i 24 anys; necessitem a monitors joves dins l’equip. Nosaltres hem obert camí formant l’entitat, i volem formar a gent perquè després siguin ells qui la puguin portar endavant. Volem créixer com a persones”, afirmava el monitor de l’esplai.

La idea de formar l’esplai va sorgir quan, a partir de la connexió dels monitors de l’esplai TR3SMON amb la Unió d’Entitats de la Marina, es va fer saber que l’únic esplai actiu al barri fins al moment, l’esplai Spai-T, tenia una llarga llista d’espera. Cert és que dins La Marina hi ha poca oferta d’activitats d’educació no formal, com esplais o caus, i, en canvi, hi ha una forta demanda. Per tant, un dels motius principals de la creació d’aquest nou esplai és cobrir la mancança evident que hi havia, i hi ha.

Per tal de cridar l’atenció al barri, i aconseguir més infants dins l’esplai, tenen pensat fer activitats a peu de carrer, per tal de mostrar com és l’entitat i per partícip a la gent, amb la finalitat de jugar mentre s’aprèn. Per exemple, una de les activitats que volen dur a terme és la dinàmica de la peixera: el grup es divideix en dos equips, i es proposa la mateixa pregunta als dos equips. Un haurà de defensar una posició, i l’altre haurà de defensar l’opinió contrària, però ho hauran de fer d’un a un, respectant el torn de paraula i escoltant als companys que parlen.

T’interessa? Demana informació a etresmon@gmail.com

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.