Antonio Ruiz Villlalba i Moviment Obrer, dos nous carrers del Prat Vermell

Després de molts anys lluitant i insistint a l’ajuntament de Barcelona, l’Associació de treballadors del Memorial Democràtic de la SEAT, amb el suport manifest d’entitats, institucions i veïns i veïnes de la Marina va aconseguir que és designi dos carrers que portaran el nom  “d’Antonio Ruiz Villalba” i “Moviment Obrer” al Prat Vermell.

Antonio Ruiz Villalba va ser un obrer assassinat per la policia franquista durant l’ocupació de la SEAT, el 18 d’octubre de l’any 1971, com a conseqüència de les lluites obreres. “Volem que el seu nom simbolitzi en un carrer del barri, per a mantenir la memòria obrera” explicava Carles Vallejos, president d’Associació del Memorial Democràtic de la SEAT, durant la inauguració de l’exposició “SEAT 600, motor de llibertat” on va informar d’aquest assoliment.

DSC00486
Cartell de l’exposició “SEAT 600, motor de llibertat” que contextualitza el que va ocórrer el 1971 en la fàbrica SEAT

Encara que no s’ha pogut confirmar específicament la ubicació, sí que es coneix que seran carrers nous del Prat Vermell, a fi d’evitar molèsties a la gent. Llavor canviar el nom de qualsevol carrer implica que els veïns i veïnes que hi viuen es vegin obligats a fer canvis de domicilis davant de notaris.

L’Associació del Memorial ha acordat fixar el 18 d’octubre com dia dels treballadors i treballadores de la SEAT, per significar aquesta dada el moment més àlgid de la lluita dels treballadors de la SEAT, en solidaritat dels acomiadats i detinguts per les lluites obreres.

El diari La Marina i La Marina FM  van ser unes de les institucions que va donar suport a aquesta legítima demanda, en una aposta ferma per mantenir viva i reivindicar la memòria històrica del barri.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada