No es pot rebre informació. El temps actual a La Marina 0°C, No es pot rebre informació.

Quines son les oportunitats i/o limitacions que creus que t’ha donat el barri?

Quines son les oportunitats i/o limitacions que creus que t’ha donat el barri?

Cinc mirades femenines referents del que significa néixer i créixer a La Marina. Algunes del barri de tota la vida, altres nou vingudes. Cinc històries i mil vivències, mil de cada una, perquè el que aquests dones tenen per a explicar… us traslladem les seves apreciacions del barri.

Montserrat ok DSC_0038bMontserrat Plans, 78 anys, Veïna de San Cristòfol.

Oportunitats, el barri me n’ha donades moltes, he pogut dedicar-me als demés i ajudar a altres dones de la meva mateixa condició,  treballadores;  m’he desenvolupat com a persona i com a dona participant en las associacions de veïns… porto una vida en això. La veritat és que limitacions no n’he trobat cap.

 

Toñi ok IMG-20160226-WA0005bbToñy Fernàndez, 55 anys, responsable de vestuari a Parcs i Jardins…

Fa 30 anys que vaig venir a viure al barri, aquí vaig tenir la meva família i vaig començar a participar en distintes activitats.  Així vaig conèixer a  molta gent que ara és com la meva família… el barri és molt obert en aquest sentit. Limitacions, sobre tot son les carències del barri, no tenim poliesportiu, ni i piscines, ni sales de teatre. El transport és una altre gran limitació, es difícil fins i tot anar fins a la platja.

Ester Cano ok DSC00911bEster Cano, 44 anys, veïna de Plus Ultra 

És cert que el lloc on neixes et marca… Els meus records d’infantesa són realment macos, vaig començar a treballar als 15 anys i he estat immensament feliç però reconec que m’hauria agradat un ambient més inquiet en referència a la formació professional. El cert és que no és només el barri, sinó un conjunt de factors el que ens determina com a persones.. Als 80, és veritat que la drogoaddicció va marcar el barri però ningú no et molestava; ens coneixíem molt bé tots. Avui dia el barri té moltes més oportunitats per preparar-se. Tot està molt millor.

 

 

 

Esther Pardo DSC_0027b

Esther Pardo,62 anys, naturòpata i escriptora

 
Oportunitats, sobre tot el fet de créixer en un dels llocs més extraordinaris de Barcelona, és un barri obert, pla i de cara a ponent. No falta mai el sol. I també perquè aquí hi ha gent de tots els colors i de tot arreu, i sempre molt bons veïns. El pati de casa meva ha estat tota la muntanya. De petita he tingut el mar a la vora i vistes a l’horitzó perquè des de Montjuïc ho veiem tot. La llibertat que ens ha donat, és la millor oportunitat. De limitacions, la veritat és que no n’he tingut cap.

Anabel ok DSC_0041b

 

 

Anabel Montón, 25 anys, universitària.

Crec que els joves tenim una gran oportunitat de crear i generar molts espais que falten al barri. Quasi tot està per fer i això és positiu perquè podem fer-ho junts. En quant a les limitacions, per exemple no tenim llocs d’oci juvenil alternatiu i això fa que haguem d’anar a fora a buscar-ho i que els joves del barri sempre estem poc relacionats.

 


Publicacions relacionades

El Col·lectiu d’Artistes de Sants anuncia les activitats que realitzaran al gener del 2016

L’art és present als barris de Sants-Montjuïc i en gran part gràcies a l’acció d’El Col·lectiu d’Artistes de Sants. Amb

Torna la passió

JORDI GISPERT| La Gimnàstica Iberiana reneix de les cendres i comença de nou un any després d’ anunciar la seva

Marató de Barcelona, Impressionant expressió esportiva, festiva i solidària

Fotos: Agustin Forteza Barcelona s’enorgulleix d’un esdeveniment que ha aconseguit situar-se entre els millors del continent. Segon fonts municipals al

Cap comentari

Escriu un comentari
Cap comentari, de moment! Pots ser el primer a comentar això!

Escriu un comentari

El teu correu electrònic no es mostrarà.
Els camps obligatoris estan marcats*