Infermera Gestora de Casos

A l’any 2010 als barris de La Marina es va implantar l’ infermera Gestora de Casos (IGC) per donar resposta efectiva a pacients i les seves famílies que, per la complexitat del seu procés o situació de salut i fragilitat, precisen d’una atenció més específica i continuada.

La IGC és una infermera integrada a l’equip d’atenció primària que vetlla per la continuïtat de l’atenció, coordina i gestiona les necessitats d’aquests pacients per garantir el continuum assistencial, ajudant els pacients i famílies per què assoleixin els objectius de salut prèviament marcats. La IGC atén aquests pacients en col•laboració amb els professionals de referència, és a dir, el metge de familia o pediatra, la infermera referent i la treballadora social de l’equip, també treballa amb els equips d’atenció especialitzats (PADES, centres de rehabilitació, hospitals de dia, CSMA …), els hospitals i altres recursos com farmàcies i escoles.

La funció de la IGC és detectar les persones amb situació de complexitat, fer una valoració integral del pacient, planificar les cures, coordinar-se amb altres serveis , gestionar les seves necessitats i fer el seguiment de l’estat del pacient, sempre amb col•laboració amb els altres professionals i utilitzant els recursos de forma cost- efectiva.

La gestió de casos contempla objectius de salut, de qualitat de vida i d’ús de recursos. Pel que fa als primers treballa per millorar els resultats en salut d’aquest grup de pacients, per disminuir ingressos evitables mitjançant el seguiment acurat i l’educació sanitària i per garantir la seguretat. L’atenció s’orienta a la millora de la qualitat de vida del pacient i família o cuidador fomentant l’autonomia i l’autocura o facilitant el final de la vida amb el màxim confort. La IGC ofereix els recursos necessaris de forma planificada i optimitzada per evitar trasllats innecessaris, potenciar el continuum assistencial en pacients donats d’alta hospitalària, prevenir ingressos per exacerbacions dels pacients amb patologies cròniques i, per tant, treballant per l’eficiència en l’ utilització de recursos.

Al nostre barri, aquesta infermera sóc jo, la Gema Capdevila, alguns ja em coneixeu, dono atenció al domicili normalment, al CAP La Marina i al CAP Carles Ribas. Per contactar amb mi no més cal que us poseu en contacte amb els vostres professionals de referència.

Gema Capdevila

Cap Carles Ribas

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.