Mirant una mica enrere em trobo amb el present

Esther Pardo i Gimeno                                                                                                     

Naturòpata

La veritat és que a l’hora de posar-me a escriure he pensat que ja dec tenir quasi tots els temes escrits i he fet una ullada ràpida a les columnes que han estat publicades aquí per no repetir. I ostres !! com passa el temps.

La primera columna la vaig escriure quan els naturòpates i els altres professionals de les teràpies naturals-alternatives i/o complementàries estàvem en plena lluita per arribar a tenir el reconeixement de la nostra professió. Des de llavors s’han regularitzat els estudis de moltes altres professions com ho son els conductors d’ambulància o els guies turístics.

Nosaltres seguim sense reconeixement i d’un temps ençà sembla que encara fem més nosa que abans. Potser aquesta qüestió també té a veure amb la llibertat. La nostra, com a professionals i la vostra, com a usuaris que podeu ser o que potser algun dia podeu arribar a ser. Això si, sempre amb una persona que tingui la formació adequada, encara que no estigui reglada i sigui un bon professional.

Amb això, el que vull dir és que quan llegiu notícies catastrofistes sobre la homeopatia, els massatgistes o els tractaments amb herbes, ho poseu en quarantena; mireu bé d’on surt la informació i quins interessos té el mitjà que ho publica. I sempre penseu que cada un de nosaltres tenim la llibertat de triar com volem tenir cura de la nostra salut.

Moltes gràcies

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.