Decideix-te a deixar de fumar, avui és el dia

CAP. DR. Carles Ribas

Com tots sabem, el consum de cigarrets és la major causa prevenible de malaltia i mort en països com el nostre. També sabem que deixar de fumar produeix beneficis per a la salut importants per als homes i les dones de totes les edats, tant si tenen o no malalties relacionades amb el tabac. Deixar de fumar disminueix el risc de càncer de pulmó, altres càncers, infart de miocardi, accident vascular cerebral, impotència sexual i malalties pulmonars.

Cartell.2-page-001

En l’actualitat el tabac provoca 5 milions de morts per any. El tabac ocasiona un 8.8% de les morts mundials i un 4.2% dels casos d’invalidesa. Existeix un 35,7% de la població adulta espanyola que fuma (ENS, 1997), amb una tendència clara al fet que el consum descendeixi en homes i augmenti en dones. A Catalunya, el percentatge de mort per tabac és de 16,4% en el 2002 amb unes 9.000 morts a l’any.

El component químic principal de la fulla del tabac i que la fa addictiva, és la nicotina, La nicotina és una substància potent que produeix plaure, augmenta l’atenció, disminueix la gana, millora l’estat d’ànim i calma els símptomes d’abstinència a la nicotina. Pot actuar com a estimulant i relaxant.

Deixar de fumar no és només qüestió de força de voluntat, si bé resulta necessari per al procés d’abandó. Simplement l’interès per aconseguir l’objectiu, deixar de fumar, et farà aconseguir-ho.

Actualment comptem amb consulta anti-tabac al centre d’atenció primària Dr. Carles Ribas, els dies dimecres a les tardes dirigit a ajuda, aconsellar i acompanyar a les persones que es proposin deixar de fumar.

Si deixa de fumar, no solament millora la seva salut i de la gent que t’envolta, supera els catarros amb major facilitat, millorar l’alè, les dents i les genives, redueix l’envelliment de la pell, augmenta la fertilitat i redueix el risc de disfunció erèctil, així com millora els sabors dels menjars. També es beneficiés d’un estalvi econòmic i de la dependència que genera el tabac, amb major satisfacció cap a un mateix.

Tindràs tota l’ajuda professional que necessitis. Consulta al teu equip de salut i “APUNTA’T Al PROGRAMA”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.