Tornen les protestes pel metro

19:00h. Plaça La Marina, cantonada carrer Fonería i Passeig de la Zona Franca. Els veïns comencen a arribar mentre cauen les primeres gotes de pluja. Un activista, megàfon en mà anima: “Hem de tenir metro ja“.

Quan són les 19:30h  hi ha ja un bon nombre de persones concentrades. Tanquen el pas al trànsit i recorren un tram del Passeig de la Zona Franca per tornar a ocupar la plaça de la Marina en una de les seves galeries.

Esther Pérez, membre de l’Assemblea d’indignats de la Marina Zona Franca va ser la responsable de llegir, amb megàfon en mà, el manifest amb tots els punts exigits per les entitats convocants i que recull les opinions dels veïns. El document reivindica més i millors autobusos i l’arribada definitiva del metre al barri.
Xiulets, megàfons i el ja comuna tornada dels manifestants: “No podem ser un barri de tercera, no podem ser un barri marginal… volem un transport digne, volem un metro ja!” van animar la manifestació. Antonio Guillén, President de la Unió d’entitats i membre de l’equip organitzador de la manifestació va valorar la convocatòria com a positiva, ja que malgrat el mal clima, va assegurar, la gent havia acudit a la cita.
Per la seva banda, Xavier González, també membre de l’Assemblea de la Marina Zona Franca va assenyalar que l’objectiu de la manifestació és mantenir visible el problema davant les noves autoritats que assumiran el govern municipal i exigir-los al mateix temps que es resolgui a través de la taula de mobilitat, integrada per institucions i veïns.

Esther Pérez, també membre de l’Assemblea d’Indignats de la Marina Zona Franca i recentment electa consellera del Districte de Sants-Montjuïc per Barcelona en Comú, consultada sobre l’estratègia a seguir d’ara endavant per l’Assemblea i el tractament que el nou govern municipal donarà al problema del transport al barri va assenyalar que amb el nou govern municipal existeixen majors oportunitats de diàleg i de pressió per tractar el problema del transport, però que al moment s’espera la investidura de la nova alcaldessa i dels seus regidors en els diferents districtes.
Pel seu costat, Rolando Álvarez, President de l’Associació de Veïns del Polvorí va recordar que l’anterior mobilització pel metro també va coincidir amb un dia de forta pluja i malgrat això, els veïns van acabar tot el recorregut de la manifestació, encara que molt mullats. Va indicar oportú valorar que recentment s’han realitzat les eleccions i les noves autoritats encara no han pres possessió dels seus càrrecs.

Josefa Fernández, veïna del barri, de forma contundent va assenyalar que calia insistir: “Malgrat que el nou govern cal estar doncs les promeses es van fent des de fa més de 20 anys al barri”. De la mateixa opinió va ser Adela  González, una altra veïna del barri, qui va dir sentir-se indignada de la proposta de la Generalitat d’arribar a l’aeroport amb el metre i no obstant això mantenir desatès el barri. Va reclamar que pagant els mateixos impostos que qualsevol altre ciutadà a Barcelona, els de la Marina no puguin accedir a un transport digne.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada