De cara a les eleccions municipals. Entrevista a Alberto Fernández, candidat del PP

Quins són les seves propostes directes per frenar l’atur i els desnonaments?

Des del Partit Popular aplicarem un pla de xoc contra l’atur, concertat amb els principals agents econòmics, socials i educatius de la ciutat, perquè les persones en atur puguin trobar treball, especialment les que estan en situació més vulnerable, les majors de 45 anys, els joves i les dones, ocupant llocs de treball estables i de qualitat. Així mateix promourem participar en el Pla Europeu de Garantia Juvenil 2014-2020 per lluitar contra l’atur juvenil.
Quant als desnonaments, garantirem el dret a l’habitatge amb la dotació d’un parc d’habitatge públic i social suficient per donar resposta a la demanda social adaptada a la situació actual.

Com valora la situació particular dels barris de la Marina i com la milloraria?

Els barris de la Marina han estat històricament maltractats. Cal invertir molt més en equipaments i serveis però també en polítiques socials i d’ocupació en benefici de les persones.
Per revertir aquesta situació des del PP proposem que una vegada que s’acabi el Pavelló del carrer Energia, que en breu s’iniciarà, cal realitzar la piscina i sales de fitness. Realitzar la residència i centre de dia, prevists també allí des de fa anys. Un espai per la gent gran i gent jove en els baixos dels habitatges del carrer Química, 2-4, en Estels Alts. Així mateix és necessari més serveis per a nens, adolescents i joves, incrementant els programes soci-educatius. Impulsarem més programes d’ocupació, fomentant la contractació de persones de la Marina per part de les empreses de l’entorn. I d’altra banda facilitar l’accés mitjançant el lloguer a les promocions públiques d’habitatges perquè no hi hagi pisos buits
(Química/ Gran Via, Mare de Déu de Port i Sant Eloy).
Igualment important és també la creació de l’eix comercial de la Marina i una major dinamització del comerç de proximitat.
En aquesta línia també proposem adquirir l’antic Capri i realitzar un hotel d’entitats, espai cultural i auditori. També reformar els Jardins de la Mediterrània. I finalment impulsar l’execució de la Llei de Barris en La Vinya, Ca Clos i Plus Ultra, i realitzar el nou barri de la Marina del Prat Vermell alhora que el de la Marina del Port, evitant desequilibris.

Concretament com milloraria el transport en aquesta zona?

L’arribada del metro hauria de ser absolutament prioritària, per donar servei als veïns, treballadors i empreses de la Marina i de la Zona Franca. Ha de tenir un calendari clar de finalització.
Així mateix, han de posar-se en funcionament almenys les parades de metro de Foneria i Foc/Cisell, en el primer trimestre del 2016 i incrementar-se les freqüències de pas d’algunes línies d’autobús en hores punta i festius. Finalment és necessari donar millor servei al barri del Polvorí i que alguna línia d’autobús passi pel carrer Encuny per donar servei al barri de Santiveri. També cal recuperar el bus de barri els diumenges i festius, reforçar el servei d’autobusos nocturn i augmentar la presència de taxis.

Si hagués de descriure els barris de la Marina en una frase, com ho faria?

Són barris molt lluitadors i treballadors, amb molta història però amb un present i molt futur per endavant.FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.