En Comú Podem es consolida com a guanyador al districte de Sants-Montjuïc

Malgrat les enquestes, el panorama no ha canviat res o quasi res. A nivell estatal, el Partido Popular (PP) ha pujat, i a Catalunya es segueixen consolidant les formacions d’En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) com a primera i segona forces.

Al nostre districte, Sants-Montjuïc, varien poc els resultats obtinguts al passat desembre del 2015. Tot i això, hi ha un canvi de posicions a  les tres últimes forces minoritàries: Partido Popular, Convergència Democràtica de Catalunya i Ciutadans.

Resultats electorals al desembre 2015 i al juny 2016

 

En Comú Podem es consolida com a força guanyadora però, en relació al desembre de 2015 perd més de 2 mil vots que suposa mig punt percentual. La segona força, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), també es consolida a la seva posició i puja fins a 779 vots. Per altre banda, el Partit Socialista de Catalunya (PSC-PSOE) segueix mantenint-se a la tercera posició malgrat perdre 432 vots

Pel que fa Convergència (CDC), en relació al 20D, perd 1.793 i queda desbancats a la cinquena posició per darrere del Partido Popular (PP),que es recupera com a la quarta força, guanyant 851 vots més. D’aquesta manera, Ciutadans (C’s) passa a ser la sisena i última força perdent més de 2.000 vots.

Pel que fa la participació, al districte es repeteix la tendència a la baixa. Al desembre va ser de 88.589 veïns i veïnes, baixant al juny fins a 82.493.

Quadre evolució generals

Per altre banda, els resultats del Senat disten una mica en quant a participació, d’un 80.203 votants i una abstenció de 44.448. Els tres primers capdavanters als comicis són: Óscar Guardingo Martínez (En Comú Podem), Santiago Marsal i Vidal (ERC) i Maria Freixanet Mateo (En Comú Podem).

No obstant això, cal incidir també en els resultats generals estatals, on la victòria ha sigut clarament del Partido Popular (PP) amb 33,03 % dels vots obligats a tornar a pactar amb alguns dels altres partits, ja que com va succeir al Desembre tornen a no tenir la majoria absoluta el que els obliga a exercir pràctiques de negociació i diàleg.

Mapa 26J

Resultats de les Eleccions 26J segons províncies d’Espanya – El Mundo

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada