L’Ésser del Mil·lenni acomiadarà el 2014 a l’Avinguda Reina Maria Cristina

DISTRICTE SANTS MONTJUÏC

La celebració de Cap d’Any estarà protagonitzada de nou per l’Ésser del Mil·lenni, i comptarà amb un gran espectacle d´aigua, foc i música, a càrrec de la Fura dels Baus i amb la participació de Santi Arisa i Ginesa Ortega. Representarà l’esperit de l’empenta de Barcelona, amb gran protagonisme dels castellers, símbol de la força, l’equilibri, el valor i el seny que caracteritza la capital catalana.

Des de les 21 hores del 31 de desembre, el públic podrà gaudir d´un repertori de música dels anys 60, 70 i 80, que els donarà la benvinguda per megafonia. A dos quarts de dotze de la nit, per obrir l’espectacle, un actor de La Fura donarà pas a l’entrada del foc, a càrrec de diferents colles de castellers que iniciaran un recorregut de torxes al llarg de l’avinguda Reina Maria Cristina i, quan arribin a dalt de l´escenari, s´il·luminaran les fonts de Montjuïc. A continuació, entrarà en escena el Campaner, el mestre de cerimònies que dirigirà un primer assaig de compte enrere.

Seguidament, els Castellers de Sants muntaran un castell a l’escenari. En aquell moment, entre les fonts i la il·luminació, l’esperat Ésser del Mil·lenni se situarà al capdavant de l’escenari, al mateix temps que el castell es desmuntarà perquè els seus integrants s’enfilin pel cos i les extremitats de l’estructura de ferro de 15 metres que forma l’Ésser del Mil·lenni. Coincidint amb l’ancoratge i pujada dels castellers, els assistents podran veure un vídeo interactiu de les Cròniques de Ramon Muntaner i escoltar un nou tema, molt enèrgic i amb bases electròniques, interpretat per Santi Arisa i Ginesa Ortega.

El cor de l´Ésser del Mil·lenni començarà a bategar, a la vegada que un joc de llums realitzat amb la participació del públic il·luminarà tot l’espai, tot repetint el batec com a símbol de l’arribada de l´any 2015, l´Any Internacional de la Llum.

Després que l´enxaneta arribi al cim i saludi el públic, l’Ésser pujarà els braços i farà un gir. Per les pantalles es veurà un globus terraqüi assenyalant les diferents parts del món on es va celebrant el cap d’any.

A les dotze de la nit, en el moment decisiu de les campanades, començarà el compte enrere i arribarà el moment de prendre el raïm per finalitzar amb un castell de focs a ritme d´una nova composició musical de La Fura dels Baus.

Aquesta celebració popular està promoguda per Turisme de Barcelona amb el suport de l´Ajuntament. La Fura dels Baus i el Grup Focus lideren el disseny i muntatge de l´espectacle artístic, i compta amb la col·laboració de Fira de Barcelona i Clear Channel.

TV3 retransmetrà en directe tota la cerimònia. A banda, la corporació també facilitarà el senyal de televisió a l´Ajuntament i a BTV per tal que també en puguin fer difusió. I efectuarà la producció de la senyal de ràdio, que també s´emetrà en directe a través de Catalunya Ràdio.L’Ésser del Mil·lenni tornarà a cobrar vida a l’Avinguda de la Reina Mària Cristina gràcies als castellers de Sants que s’enfilaran per l’estructura de 15 metres. Serà el moment en què el seu cor bategarà per rebre el 2015 l’any Internacional de la Llum. L’espectacle també retrà homenatge a Ramón Llull. S’alçarà un castell de paraules coincidint amb els 700 anys de la seva mort.

Durant la celebració es convidarà a tots els assistents a compartir la darrera foto de l’any a través de les xarxes socials amb les etiquetes #Barcelona2015 i #BarcelonaInspira.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.