Més d’un centenar d’activitats a les festes de Sants

Visites àudiodescrites i més carrers guarnits són les novetats que incorporen enguany les festes de Sants.

Júlia López//

Del 23 al 31 d’Agost els carrers de Sants es convertiran en nous paisatges, ciutats emblemàtiques, mons fantàstics…, i com cada any, hi haurà proclamat un carrer guanyador. Després de les tradicionals festes de Gràcia, on els veïns dediquen el seu temps per decorar els carrers a partir de materials reciclats i manualitats, el barri de Sants segueix la mateixa tradició. Enguany s’hi afegeix el carrer Rossend Arús, un més que l’any passat. Un total de 16 carrers són els que es guarniran d’alguna temàtica durant els dies de festa. A més a més, aquest any s’incorporen dues visites àudiodescrites  pels carrers decorats per a tota aquella gent amb dificultats de visió.

Enric Massip, exjugador d’handbol, llegirà el pregó que donarà inici a les festes el dissabte 23 d’Agost a les vuit del vespre, al Parc de l’Espanya Industrial.

Les activitats que se celebraran aquests dies són aptes per a tots els gustos i edats. Algunes pensades per estar en família i millorar l’expressió corporal per tal de crear noves proximitats i sistemes de comunicació a través dels sentits.

Activitats per als més petits com La Festa de l’Aigua a l’Espanya Industrial i un Mercat Infantil de segona mà al carrer Vallespir, que tindran lloc el dia 25. El dia 26 també hi ha programades activitats infantils com els tallers i exposicions que duran a terme els Mossos d’Esquadra per donar a conèixer els serveis que ofereixen i les seves funcions.

Altres actes encarats a la gent més gran com la tradicional ballada de sardanes o l’espectacle de dansa àeria “Cantare Volare” de la companyia “Circo Delicia”.

Traslladant-nos a un ambient més nocturn, format majoritàriament per gent jove, podem trobar les Nits de Concerts, que tindran lloc al Parc de l’Espanya Industrial on hi actuaran grups com Animic, Se atormenta una vecina i Buhos.

Activitats com el Correfoc, que agraden a tothom, tindran lloc el dissabte 30. Per tal que tots el puguin gaudir, però amb total seguretat, se’n celebraran dos. Un infantil per als més petits que tindrà lloc a les 19:30 de la tarda i un altre pels adults que tindrà lloc a les 21:30 de la nit. Aquell mateix dia també se celebrarà la Diada Castellera.

El diumenge 31, l’últim dia de festes, es dedica a l’esport i se celebra la cursa popular i la cursa ciclista per a persones federades. El mateix dia a les 10 de la nit, al Parc de l’Espanya Industrial, el Piromusical serà l’acte que posarà clausura a les festes 2014.

Aquestes només són algunes del centenar d’activitats que durant aquests 9 dies de festa tindran lloc a diferents punts del barri i a cadascun dels 16 carrers guarnits.

 

Fotografia. Autor: commons.wikimedia.org

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.