Com s’ha viscut el Carnestoltes a la Marina?

Agustín Forteza

El Carnestoltes de la Marina va engegar el 12 de febrer, Dijous Gras, amb l’arribada del rei Carnestoltes. La Rània, de deu anys, guanyadora del Concurs del pregó de Carnestoltes, en va fer la lectura oficial als Jardins de Can Farrero, contenta: “Se’m va presentar la oportunitat i no ho vaig dubtar, és un premi important i estic molt contenta d’haver-ho rebut”. La festa va continuar de la mà de la disco Pinky. Dj i animació a càrrec de la companyia Campi qui pugui.

La festa continuava el dissabte, el gran dia, que va començar amb una festa per als més petits als mateixos Jardins de Can Farrero. L’esdeveniment, organitzat per la Ludoteca Casa dels Colors, va començar amb un concurs de disfresses, que incloïa una desfilada dels participants i en el que el jurat va premiar l’originalitat: un Bob Esponja, un boletaire-bolet, uns ancians molt joves i molts més. A la plaça també es van veure moltes princeses, superherois i animalets que haurien estat dignes guanyadors. Al concurs el va seguir un concert molt animat de Jordi Tonietti, que amb la seva harmònica i la seva guitarra, va entretenir els infants.

La Rua de Carnaval del barri, celebrada el dissabte a la tarda, amb el concurs a la carrossa millor guarnida i a la millor comparsa, venia amb un afegit especial. El concurs #Fotoviva, organitzat per La Marina Viva, convidava a plasmar en fotografies els moments més divertits, més còmics i més festius de la Rua, i a penjar-los al Facebook de La Marina Viva amb el hashtag #fotoviva. El nombre de vots dels internautes ha determinat que la guanyadora de FOTOVIVA 2015 ha estat Ariadna Aparicio, amb 130 vots, mentre que Bassy Gorreta i el seu gos Simba representa una imatge finalista. El jurat de la FOTOVIVA ha decidit que la imatge guanyadora per ser la més divertida, més còmica i més festiva i per reflectir el 100% del Carnaval de la Marina sigui Tania Yuste.

Enguany es va celebrar també la primera edició de guarniment d’aparadors per Carnestoltes, una proposta de l’Associació de Comerciants de la Marina que ha comptat amb una desena de participants. El comerç guanyador va ser la Carnisseria Àngel, tal com es va donar a conèixer a la celebració del ranxo de Carnestoltes amb les entitats del barri, el divendres 13 de febrer.

La rua de Carnestoltes, que va omplir el barri de disfresses, va acabar amb l’entrega de premis de diferents modalitats. Modalitat individual: Muerto busca novia / Modalitat grup: Toy Story./ Modalitat comparsa: Associació de Veïns La Vinya, Foc.

 

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.