El Piromusical tancarà, aquesta nit, les festes de la Mercè

El punt i final a les festes de la Mercè el posarà, avui,  el tradicional Piromusical de la Mercè (22:00 h, avinguda Maria Cristina). Enguany també serà l’espectacle que clausurarà la celebració del Tricentenari BCN.

Una proposta artística que combinarà foc, projeccions audiovisuals i elements escènics sota la direcció de Lluís Danés. El Piromusical interaccionarà amb les fonts de Montjuïc i les columnes de Puig i Cadafalch i es projectarà en una pantalla gegantina de 1000m2 construïda per l’ocasió.

Durant l’espectacle, que porta el títol “El somni d’un gegant”, es llençaran més de 5.000 petards, equivalent a una tona i mitja de material pirotècnic. El text de l’espectacle és obra del periodista i historiador Toni Soler, comissari del Tricentenari BCN. Xavi Lloses és l’autor de la banda sonora original, on s’hi reconeixen versions molt sorprenents de clàssics populars catalans i que serà interpretada per Bikimel, Xavier Sabata, Adrià Bauzó, Oriol Aymat i el mateix Xavi Lloses. L’actor Lluís Soler serà l’encarregat de la narració.

L’audiovisual fa un repàs als darrers 300 anys de la història de Catalunya, reconstruïts a través dels somnis dels creadors que han fet que aquesta sigui part del món: Gaudí, Pau Casals, Dalí, Miró… i un homenatge a la història de la llengua catalana, des d’Ausiàs March fins a Miquel Martí i Pol. L’espectacle tindrà una durada de 30 minuts.

Fotografia: BCN.CAT

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.