S’acomiada l’Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i La Bordeta

Avui finalitza l’Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, un torneig d’aquesta modalitat que va començar el passat 22 d’agost i que reuneix des de fa setze edicions a grans estrateges. Enguany han passat per la competició més de 600 jugadors.

La competició s’ha celebrat al Centre Cívic Les Cotxeres de Sants i puntua per al Circuit Català del grup A, vàlid per a l’obtenció de normes de Gran Mestre  Internacional i Català i per a l’ELO català espanyol i Internacional.  El grup B és per l’ELO català.  El terme ELO designa el sistema de càlcul que s’empra per calcular la força relativa o habilitat dels jugadors d’escacs i va néixer de la necessitat d’establir categories d’aquesta modalitat.

Han pogut participar tots aquells jugadors i jugadores amb llicència federativa en vigor i que tinguin un codi FIDE (Federació Internacional d’Escacs) al grup A. També han participat jugadors i jugadores amb la llicència federativa en vigor i un màxim de 2099 de l’ELO català o, en el cas que no es tingui, un màxim de 1999 de l’ELO FIDE i altres ELO nacionals que la organizació convalidi.

José Luis Ayala, veí de la Marina, juga a escacs des de fa uns 30 anys i forma part del club d’Escacs del Centre cívic La Cadena, una de les entitats col●laboradores d’aquest esdeveniment. ” Jo vinc a aquesta competició des de fa sis anys més o menys i uns quants companys del club del barri també s’han apuntat”, explica.  Ayala assegura que no s’acostuma a organitzar torneigs d’aquest abast, i que normalment són competicions més locals on no hi ha un nivell tant alt. I continua: crec que és una gran oportunitat perquè permet jugar amb persones d’altres indrets i amb gran formació en la modalitat, aprendre d’ells i reptar-se a un mateix per conèixer fins a on es pot arribar. Tot i que assegura que li ha agradat molt l’experiència, confessa que requereix un esforç físic i mental important per aguantar partides de cinc o sis hores.

L’entrega de premis a les 19.30 serà el llaç final de la competició que, si no hi ha canvis, tornarà l’estiu que ve.

Fotografies: Agustín Forteza.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.