El cementiri de Montjuïc opta a ser el millor de l’Estat Espanyol

El cementiri modernista de Montjuïc forma part dels deu finalistes a “millor cementiri” i “millor monument arquitectònic” del Concurs de Cementiris d’Espanya, organitzat per la revista Adiós.

Pel que fa la categoria de millor escultura, destaca d’aquest emplaçament el Panteó Batlló, que es juga el títol davant de peces com El petó de la mort, del cementiri de Poblenou de Barcelona, una obra de marbre esculpida per Jaume Barba l’any 1930.

Les votacions es duen a terme a través del web de la revista i els guanyadors de les dues categories es coneixeran el 30 de setembre.

El cementiri de Montjuïc té una gran riquesa cultural que es posa de manifest sobretot a la zona de panteons monumentals construits per la burguesia catalana  del segle XIX. A més, disposa de zones adaptades als nous temps, com el crematori, el Jardí del Mediterrani i el Jardí dels Aromes.

El Panteó Batlló és un grup de dues escultures de l’arquitecte Manuel Fuxà, acabat l’any 1889 i amb gran influència de l’art egipci funerari.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.