L’entrega dels guardons Francesc Candel omple el Col·legi de Periodistes

Agustín Forteza

Dilluns, 27 de novembre a les 19 h, es va celebrar la novena edició d’entrega dels guardons del Memorial Francesc Candel al Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’esdeveniment va coincidir amb el desè aniversari de la mort de l’escriptor Francesc Candel.

L’acte va ser presidit per la recent Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Isabel-Clara Simó i, com sempre, es van atorgar tres premis de diferents àmbits.

El Memorial d’Àmbit Social se’l va endur el PEN Català pel seu suport als escriptors en situacions de perill, a la llibertat d’expressió i a l’activisme en defensa les cultures oprimides i els drets lingüístics. Actualment el presideix la professora Carme Arenas.

El Memorial de Comunicació va ser atorgat a José Martí Gómez, un periodista que va començar la seva carrera professional fa més de seixanta anys.

Per acabar, el Memorial d’Àmbit Cultural va ser adjudicat a l’historiador i escriptor Agustí Alcoberro, en consideració a la seva trajectòria d’activisme social i per les seves aportacions al coneixement i divulgació de l’edat moderna de Catalunya, tant com a professor d’història, com a col·laborador en mitjans de comunicació.

L’entrega de guardons també va comptar amb les intervencions de Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, i de Núria de José, secretària de la junta de govern del Col·legi de Periodistes.

Agustín Forteza

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.