L’encesa de llums a La Marina arrenca la campanya de Nadal al districte

    Ahir a la tarda la Plaça de la Marina semblava un formiguer de gent. L’encesa dels llums de Nadal al districte de Sants-Montjuïc que aquest any organitzava l’Associació de Comerciants de La Marina va aconseguir una excel·lent convocatòria. L’acte va arrencar a les cinc de la tarda amb activitats pels més petits; va haver-hi lectures de contes infantils, un taller d’elaboració de galetes i una xocolatada on s’apreciava una fila immensa de nens acompanyats pels seus pares esperant rebre-la.

    Més tard, a mesura que s’acostaven les set de la tarda, l’hora d’encesa oficial a tota Barcelona, l’ambient augmentava i recordava l’inici d’un any nou. En finalitzar el compte enrere es van llançar confetis que van inundar el cel de paperets i els llums de tot el barri es van encendre. Després dels discursos, l’actuació del Grup Vocal Amarcord, finalistes del conegut programa Oh Happy Day! de TV3, va animar l’ambient i va fer que els assistents seguissin a la plaça fins passades les nou de la nit.

    A l’hora dels discursos van intervenir la Consellera de Comerç de Sants-Montjuïc per Barcelona en Comú, Carolina López, i el President de l’Associació de Comerciants, Ivan Ruiz. López va aprofitar la seva intervenció per assegurar que el nou govern municipal té com a prioritat recolzar el comerç de proximitat i Ruiz al seu torn, va detallar la tasca que realitza l’Associació de Comerciants i va assegurar que no es limita al comerç, sinó que a més participa activament en les reivindicacions del barri entre les que va mencionar:

    Que s’obrin les 3 estacions de metro que estan acabades al passeig de la Zona Franca: Foneria, Foc i Motors; que el passeig després d’anys d’obres es transformi en un atractiu bulevard que convidi a la gent a passejar des de Plaça Cerdà fins al començament de l’inici del Port, que portin l’activació comercial i social que el barri es mereix. Aspirem a aconseguir grans iniciatives com la pista d’esquí, activitats de patinatge artístic. Un projecte sostenible que associï la Marina a un esdeveniment esportiu d’un gran Districte com és Sants Montjuic i d’una gran ciutat com és Barcelona”

    Aquest 2015 l’Associació de Comerciants de La Marina compleix 25 anys al barri, una feina continuada “que intenta cada dia actualitzar el comerç als nous reptes econòmics i professionals que es presenten”, defensava el seu president, Ivan Ruiz. Entre les iniciatives més exitoses de l’associació al barri estan la fira de comerç al carrer i la ruta de la tapa, coneguda com “La Marina tapea”.

    A l’acte van participar diferents entitats del barri i va ser retransmès en directe a través dels micròfons de La Marina FM. Van ser entrevistats els consellers de les forces polítiques representades al districte: Carolina López i Esther Pérez per Barcelona en comú, José Antonio Calleja del PP, Sergi Sarri de CiU i Ángel Lao per Ciutadans. Els absents van ser els consellers del PSC, ERC i la CUP.

    DSC_0123 DSC_0119 DSC_0105 DSC_0103 DSC_0100

     

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.