Comença la remodelació del carrer Parcerisa, a la Bordeta

Avui s’han iniciat les obres d’urbanització i perllogament del carrer Parcerisa, ubicat a l’entorn de Can Batlló, per tal integrar-lo millor a la nova urbanització del recinte. S’urbanitzarà aquesta via des del carrer Constitució fins a la Gran Via. Al tram fins al carrer de Quetzal, s’arranjarà la vorera est, col·locant una nova vorada granítica i canviant els panots, mentre que a l’espai que va des del carrer Quetzal fins la Gran Via s’ha d’obrir de nou, aprofitant el traçat del Camí de la Cadena. Així doncs, aquest tram experimentarà una perllogament i una urbanització completa. La vorera del costat Besòs serà variable de 3m a 5m i la del costat Llobregat s’ajustarà a les edificacions existents. El vial serà d’un únic carril de circulació i una zona d’aparcament. A més, es col·locaran les xarxes de serveis, infraestructures i s’instal·larà mobiliari urbà i arbrat.

Afectacions en el transport públic

Al carrer Parcerisa, la parada de la línia 115 de bus, com queda dins de l’àmbit de l’obra, s’ha de traslladar. Durant els primers dies, estarà ubicada al tram de vorera del carrer Parcerisa, uns metres més amunt. Quan l’obra afecti la cruïlla amb el carrer Quetzal,la parada es traslladarà es traslladarà a la Rambla Badal, entre Quetzal i plaça Cerdà, aprofitant la parada de bus existent d’altres línies. A més, el bus 115 modificarà el seu recorregut, i continuarà recte per la Rambla Badal, en comptes de girar per Quetzal i pujar per Parcerisa, ho farà pel carrer Constitució.

Pel que fa al trànsit de vehicles privats, es tallaran carrils per desenvolupar les obres, però el trànsit no quedarà tallat completament en cap moment i en cap de les direccions, ja que sempre es deixarà un carril com a mínim per a cada sentit de la marxa.

Can Batlló en obres

Des del novembre, el recinte industrial de Can Batlló, obert al barri, està en obres. S’estan duent a terme  intervencions per fer-lo més permeable i crear nous usos ciutadans en aquest entorn pendent d’un desenvolupament urbanístic definitiu. La superfície d’actuació d’aquest pla d’urbanització és, en total, de 18.688 m2. A més, s’inclou pavimentacions, enjardinaments, enderrocament de diferents elements existents, la instal·lació de xarxa de reg associada, la instal·lació de mobiliari urbà. S’implantaran noves instal·lacions d’enllumenat públic, d’abastament d’aigua potable, de xarxa elèctrica, de telefonia i de telecomunicacions.

El pressupost destinat al desenvolupament de les urbanitzacions de l’interior del recinte, els carrers perimetrals de Parcerisa i Constitució és de 2.651.758,8 euros.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.