L’escola Perú del barri de Sants i el veí del Poble-sec Javier Velasco reben els premis Sants-Montjuïc 2014

Rafel Vidal

Velasco, veí del Poble-sec, rep el premi per la seva activitat associativa en diferents entitats, entre elles AMPA, associacions de veïns i de comerciants, agrupacions de diables, geganters i castellers del barri i en la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

L’escola Perú, guardonada amb el premi en la categoria de reconeixement col·lectiu


El passat 12 de desembre van lliurar-se els premis Sants-Montjuïc 2014. Els guardonats d’aquest any han estat el veí del barri del Poble-sec Javier Velasco Quirós, nascut l’any 1946 i gran activista en diferents àmbits. Als anys setanta i començaments dels vuitanta s’implica en les activitats de les associacions de mares i pares de diferents escoles, així com en els consells escolars. Posteriorment, també als vuitanta, entra a formar part a la junta directiva de l’associació de veïns i comerciants del carrer Poeta Cabanyes, i posteriorment a l’associació de comerciants del Poble-sec. L’any 1992 s’incorpora als Geganters del Poble-sec i el 1994 als Diables del Poble-sec. L’any 2008 entra a formar part de la junta directiva de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, de la qual encara és membre actiu, i impulsa des d’aquesta entitat la festa major del Poble-sec a partir de 2011. Des del 2011 també col·labora amb els Castellers del Poble-sec.

En la categoria de reconeixement col·lectiu ha rebut el premi Sants-Montjuïc 2014 l’escola Perú. Aquesta escola és guardonada pel seu servei al barri de Sants, que destaca per participar i ser present en totes les festes, esdeveniments i actes que es porten a terme any rere any. Aquest centre públic, d’educació infantil i primària, ha promogut iniciatives de tot tipus per impulsar el desenvolupament dels infants; per promoure la solidaritat entre els pobles, les races i les cultures; per fomentar entre els escolars la creativitat; per ajudar-los a desvetllar el seu sentit crític; per contribuir a formar noies i nois receptius, respectuosos i responsables per al món de demà.

Els premis Sants-Montjuïc 2014, que aquest any celebraven la XXIIIa edició, tenen com a objectiu reconèixer accions rellevants o d’interès de persones i d’entitats del districte. El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, va recordar durant l’acte que aquests guardons constitueixen un reconeixement i un agraïment institucional a la tasca voluntària i desinteressada de persones i entitats per millorar la vida als barris de Sants-Montjuïc. Martí va referir-se també a “l’enorme contribució a la integració i a la cohesió social” que han fet els premiats al llarg de la seva trajectòria, així com al seu “compromís en les reivindicacions socials”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.