Una nit d’havaneres per recordar!

    Texte:Yohany Limpias Ayala 

    Fotos: Josep Vicens. 

    Ningú s’estranya de veure el munt de gent que va cap al centre de Barcelona i hi torna, però ja no és tan habitual veure-la al voltant d’un rom cremat i un grup de música oferint un espectacle d’havaneres en viu. És allò que van organitzar, al Cafè d’en Víctor ―carrer de la Tapineria― el Víctor en persona com a propietari del negoci i president de la Joia de Montjuïc ―entitat gairebé centenària al barri―, el grup Marina Musical i una colla d’amics i amigues, el passat  14 de febrer.

    Una barreja d’amistats, inquietuds culturals i complicitats maritals (l’espectacle es va vendre como una celebració de San Valentín, tot i que hi havia colles senceres sense parelles) es van traslladar-hi des del barri. Una seixantena de persones van delectar un sopar que oferia entre els seus primers Salpicó de marisc, Fideuà de señorito i Crema de llagosta, plat aquest que va triomfar en algunes taules. I de segon Bacallà al pil-pil i cocotxes, Rollitos de llenguado al fonoll amb cloïsses o Suprema de salmó en suc d’ibèrics.

    I en havent sopat els de la música es van arrencar amb Ulls verds o la Rosa dels vents, i van presentar en públic una havanera d’autoria pròpia com El pescador y su barca. Tampoc no hi van faltar els clàssics El meu Avi, La Bella Lola o Salió de Jamaica. Amitat, evocacions, bon menjar, rom cremat i tot amanit d’havaneres van fer d’allò una nit per recordar.

     

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.