L’Institut La Mercè participa en un projecte europeu de difusió del cotxe elèctric

Aquest curs, l’Institut La Mercè s’enfronta a un nou repte que implica als estudiants de tots els seus cicles formatius. El centre educatiu està immers en un projecte europeu de bones pràctiques consistent en transformar un cotxe de benzina – el SEAT Arosa – en un automòbil amb motor elèctric.

Aquesta iniciativa, emmarcada en el programa Erasmus+ de la Unió Europea, a més de fer que els alumnes aprenguin sobre motors elèctrics mentre treballen en la construcció del cotxe, també permet als estudiants conèixer altres països i cultures, ja que estableix relaciones entre els sis instituts adherits al projecte de bones pràctiques. D’aquesta manera, l’Institut La Mercè treballa conjuntament amb el Sultanbeyli Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi d’Istanbul (Turquia), el Tampereen Kaupunki de Tampere (Finlàndia), l’Aretxabaleta Lanbide Eskola d’Aretxabaleta (Euskadi), l’Ogec Nôtre Dame Nevers de Nevers (França) i el Liceul Tehnologic Anghel Saligny de Galati (Romania).

Tal com explica el coordinador de mobilitat internacional de l’Institut La Mercè i també coordinador del projecte de bones pràctiques, Jesús Quadra, aquest programa no només inclou el cotxe elèctric, “sinó que també preveu que els estudiants realitzin activitats culturals i esportives, perquè l’experiència formativa sigui integral”.

A més de la construcció del motor elèctric pel SEAT Arosa, el programa inclou una sèrie de reunions formatives i organitzatives que es duran a terme al llarg de 3 cursos en els països dels 6 liceus que participen d’aquesta iniciativa.

La primera reunió va tenir lloc el passat mes de desembre a l’Institut La Mercè i, tal com explica Quadra, va servir per “establir el pla de treball, tant a nivell tècnic com pedagògic”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.