El 28 de febrer comença l’arribada de nous funcionaris de la Generalitat al barri

    Yohany Limpias Ayala 

    Dos complexos ubicats a tocar de la plaça del Moviment Obrer (antiga Porta Firal) i del Passeig de la Zona Franca acolliran prop de 2.400 funcionaris a partir del pròxim 28 de febrer. S’hi instal·laran els departaments de Vicepresidència i Economia, el de Justícia i el de Polítiques Digitals i Administració Pública, fins ara ubicats als Eixamples.

    Vista superior d’un dels patis interiors de l’edifici.

    L’arribada dels funcionaris serà gradual, començarà aquest 28 de febrer amb un grup reduït i es preveu que finalitzi al juny. “D’aquesta manera s’espera poder mesurar l’impacte d’aquest trasllat sobre l’organització del treball que fins ara tenien els treballadors públics. El canvi serà radical, ja que les noves oficines són espais de feina oberts i amb molts llocs compartits que busquen l’optimització dels recursos i el benestar dels treballadors”, asseguren els responsables.

    Vista d’un dels patis interior que té l’edifici. Pedra, madera, fusta i molta claror són elements constants arreu de l’edifici per garantir el benestar dels treballadors, segons expliquen els responsables.

    Després que arribi el primer grup, cada dilluns s’hi incorporaran uns 200 funcionaris més de les diverses oficines fins ocupar tots els espais. “La idea és que puguem organitzar i fer tot el trasllat de la manera més ordenada  possible”.

    Amb la instal·lació d’aquest nou complex, la Generalitat assegura voler potenciar “noves centralitats” i “aportar dinamisme econòmic a barris com La Marina”, alhora que pretén ser “eficient en l’administració de recursos”, ja que disposar d’aquests complexos li suposa un estalvi en lloguers i altres moltes despeses com la neteja i l’eficiència energètica.

    Zona de cafeteria dins de l’edifici.

     

    Entrevista a Albert Castellanos, Secretari General del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda

     Quin és el calendari previst pels funcionaris que han d’arribar?

    El trasllat començarà a finals d’aquest mes, el 28 de febrer està previst que comencin a venir els primers treballadors i s’aniran traslladant fins a principis de juny, quan tindrem gairebé tot l’edifici ple, un total de 2.400 persones estaran ocupant els seus llocs de feina.

    Amb aquest trasllat hom espera un impacte positiu en el dinamisme econòmic del barri. Quines previsions en teniu?

    Els efectes positius són una de les raons per les quals la Generalitat ha fet aquest trasllat. Podem dir que gairebé el 25% dels departaments de la Generalitat estaran al Districte i al barri de La Marina de Port i estem segurs que el fet que 2.400 persones vinguin cada dia a treballar-hi serà positiu. Intentarem que tothom conegui quina és l’oferta del comerços locals, de manera que no siguem una bombolla aïllada sinó un factor més de dinamització dels comerços i l’activitat del barri de La Marina de Port.

    Hi obrirà una Oficina d’Atenció Ciutadana.

    Així és. Hi haurà l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) més ben equipada de tota la Generalitat i es podran fer-hi tot tipus de tràmits, fins i tots es podran connectar amb totes les OAC que hi ha arreu del país. Per tant no passarà això de dir “torni vostè demà”. En el mateix moment es farà qualsevol tràmit que es pugui gestionar a les oficines de la xarxa d’oficines de la OAC.

    Quin és l’estat d’ànim dels funcionaris que vindran de l’Eixemple a La Marina a treballar-hi?

    Estem acostumats a les oficines molt cèntriques, al voltant de plaça Catalunya o en general de l’Eixample i aquest és, evidentment, el Districte més ben connectat de tot Barcelona. També sabem que canviar el lloc de treball representa un canvi d’hàbits per a molts treballadors que sovint no és gens fàcil, però estem convençuts que tothom s’hi haurà habituat d’aquí al mes de juny. A més, la zona està molt més ben connectada per transport públic i, amb les mesures complementàries que habilitarem pels funcionaris, no hauria d’haver-hi cap problema. Però és cert que una part dels treballadors està preocupada.

    Que hi ha una data prevista per inaugurar les noves oficines?

    No tenim previst un dia d’inauguració oficial, però estem valorant fer un acte de tipus institucional més endavant i amb els departaments implicats.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.