Flors a la mà i somriures al rostres, Sant Jordi a la Marina

Són les deu del matí i l’estampa que predomina als carrers de la Marina és la de tothom que a sobre del que habitualment porta, la bossa de mà, la compra de bon matí, una maleta de viatge, avui, afegeix una rosa. Quantes roses! I quin rostres els de la gent que les porta… Què bonica és Barcelona!, diria un guiri, veient l’estampa, i també una com jo, que no ho sóc.

Vam comptar les paradetes instal·lades a Plaça Marina i al seu voltant i arribaven fins a 12. Hi havien una altres al Polvorí, muntada per l’Associació de veïns, i també al carrer del Foc i a la Mare de Déu de Port. No vam arribar a Eduard Aunós però segur que n’hi havien més. Altres entitats com el Casal la Vinya, Òmnium cultural o l’Engranatge també van muntar una, aquest últim ho reblaven venent una  rosa i llibre per només 3 euros. Les del Polvorí es van acabar ben aviat.

En fi, per esbrinar més, a en Rafel, el veí fotògraf voluntari a la redacció, avui li ha tocat fer de reporter. Va preguntar pels preus. “Des dels 2 euros fins a on vulguis, 13 o 15 euros el preu més repetit d’algunes més arreglades”, va reportar.

 

També va sondejar algunes floristes per veure com els anaven les ventes. Hi havia opinions dividides. Feien una valoració positiva la Josefa, “van bé les ventes” i la Carme Pinyeiro, que té  una experiència de 35 anys a l’ofici: “són positives en referència a d’altres anys”.

Per contra, la Isabel, florista d’ençà  30 anys, no estava del tot satisfeta: “La venta està una mica fluixa”. El temps no acompanya gaire”, era l’opinió de La Nohelia i la Sònia, en aquesta mateixa línia.

 

Respecte les paradetes de llibres els que més les aprofiten són els quiosquers.  Avui han posat un lloc concret als seus habituals estadants per convèncer els compradors d’emportar-se els títols que encara els queden…

Bé, ens apropem al final del dia, i l’estampa d’aquest vespre s’assembla a la del matí, amb la gent que surt de la feina “a sobre, les flors estan més barates”.

Que visca Sant Jordi, i a la Marina més!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada